V dnešní době by otázka měla znít: Lze věřit pevným diskům (nezávisle na výrobci)? Já myslím, že ne. V honbě za kapacitou nějak výrobci zapoměli na kvalitu a životnost. Disky jsou většinou vyrobeny tak, aby vydržely záruku (a když se nedařilo, všichni záruku zkrátili). Některé disky vyrobené před 10ti lety, nevykazují (i přes drsné zacházení) známky opotřebení ani BB.
Naprosty souhlas! Zacinal jsem s 540MB Seagatem a doted 0 BB. Vzdycky jsem mel Seagate, nikdy nebyl problem. Zadne BB, proste chod bez problemu. Koupil jsem si pred davnymi veky IBM 80GB a take bezi bez potizi, hlavne to nezakriknout . Take jsem mel WD a jeden SH*T vedle druhyho! For je v tom, ze podobnou zkusenost bude mit nekdo se Seagatem, Maxtorem, dalsi firmy dopln sam. Tak jak vybirat? No asi celkem nijak, proste to zkusit. Testy disku ohledne rychlosti toho ci onoho sleduji jen okrajove, protoze pro me maji 0. vypovidajici hodnotu. K cemu by mi byl disk ktery udela o 1% lepsi score v nejakych pofidernich testech na masine o ktere nevim nic? Uvidim to doma? Ne. Co ovsem uvidim, je to kdyz se mi to 2x zes*re a pujdu to reklamovat. Chytre kecy o tom cim je co vyrobeno a jakou to ma zivotnost od lidi, kteri to strci do PC a nechaji na tom bezet Sandru mi fakt prijdou smesne. Nic proti, ale nechat si kontrolovat a hodnotit raketoplan od opice se mi nezda jako dobry napad.