Citace Původně odeslal Jedla
Mám desku MSI VIA KT333 Ultra 2-C. Mám takovej problém, ale už mi někdo říkal, že to je problém s tím chipsetem. Donedávna jsem měl na primární kšandě jeden disk 6GB master a druhej 60GB slave. První jel na UDMA2 a druhej na 5. Když jsem pořídil 120GB, tak jsem je vyměnil 60GB master a 120GB slave, teď jedou na UDMA5 a 6. A tady nastává problém, znemožnilo mi to používat TVkartu. Když jsem pustil jakýkoliv program, který ji měl ovládat tak počítač lupne a resetne se sám od sebe. Teď jsem to dokonce zpozoroval u kopírování velkých souborů, všechno šlape, ale jak chci kopírovat třeba 1GB VOB soubor tak se to zase restne. Zkoušel jsem podle nějakých programů a návodů přenastavit ofset na northbridge a southbridge (neukamenujte mě, jesli říkám blbosti) a trochu se to zlepšilo, ale opravdu nevím co s tím může být
co se stane, kdyz ten druhej ( slave ) disk odpojis? take to restartuje?
pokud ne, co mas za zdroj? ( jestli to vubec utahne ).

je problem dat ten druhej disk na druhou ksandu? ( proved a dej vedet ).

jo a pokud pracujes prevazne s tema diskama ( jako operace mezi nima, tak by bylo vhodnejsi dat kazdy na samostatnou ksandu ).

a zkus novej bios.

btw ty nastaveni ofsetu NB a SB nech na puvodni hodnote ( ) tusim 32 u te PCI latency ) to melo totiz vliv v dobe KT133A )