Ten kabel je stíněnej. Nařízlej snat neni, přeměřoval jsem ho multimetrem. Konektory jsme přecvakaly. Vede, přes půdu u mě v baráku, pak venku 20 cm podzemí asi 0,5 m od pouličního osvětlení. Je na tom divný to, že sme měly nejprv spojený 2 PC kříženým kabelem a jelo to na 98% při 100Mb/s. Pak kámošovy vyhožel PC od zdroje. No a od tý doby smw musely jet na 10Mb/s. Zádná síťovka to na 100Mb/s nedokázala tak, aby to jelo líp než na 0,2 % využití. Jen sme se vyděly a nic. Pak se koupil jeden switsch u kámoše na druhý straně kabelu. Tak sme ho přecvakaly aby byl 1:1, zase přeměřily a zase to jelo jen na 10Mb/s. Teť si naši koupily PC a tak jsem koupil swisch a problém byl v tom, že se automaticky přepne na 100Mb/s. No kupodivu to teť šlape na těh 100Mb/s na 30-50% využití. Jen sem přehodil na swicthy přívody a jede to. No nevím co s tím je, ale asi bude něco v zemi, bludný proudy nebo tak něco. Jo máme nacvakaný plechový konektory na kabelech, a ty se dotýkaj síťovky, asi je to uzemněný, ale na obou stranách. Jednu sem skoušel zaizolovat, aby to bylo jen na jedný straně, ale je to stejný.
Taky mi jdem na jeden počítač v síti posílat data s využitím sítě na 80% a na ostatní tak 40%. Je to divný