Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Int. zvuk po instalaci drv. jede, po restartu Win opět ne...

Member
    Vliv
    272

Standardní Int. zvuk po instalaci drv. jede, po restartu Win opět ne...

Potřeboval bych radu. Do PC s hnusnou deskou Luckysar K7VAT jsem dal lepší a novou od Shuttle: http://de.shuttle.com/ak322.htm . Nepřeinstaloval jsem Windows XP Prof. CZ SP1, protože jely a je tam spousta softu. Mám teď ale malý problém. Integrovaná zvukovka nejede. Tedy ona jede a pěkně, ale pouze když nainstaluju její ovladače (VIA), po restartu opět nejede a systém se tváří, že nemá zvukové zařízení...

Díky za tipy.
    -= Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého =-

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    50
    Vliv
    296

Standardní

Najrozumnejšie by asi bolo systém preinštalovať - výmena MB nepatrí práve do najbezproblémovejšieho upgradu...
    A ako druhá možnosť - pridať nejakú externú... Napr. SBLive nestojí až tak veľa a určite sa dá kúpiť aj na inzerát za dobrú cenu... Alebo si ju požičať a dať ju tam aspoň na test...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a odinstaloval si puvodni ovladace ( ono neni na skodu dat pryc vse co se tyka puvodni desky ackoliv to nakrasne bezi ) zvukarny?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Jediné co by pomohlo bez reinstalace je to, kdyby ses vyznal v registru a pročistil jej na odkazy na starou desku (hlavně čipset). Vymazat vše co se týká VIA a pak opět nainstalovat VIA 4in1.
    Druhou možností je zkusit (za to nic nedáš) reinstalovat systém z Windows. Bude se to chovat jako instalace, ale nakonec budeš mít vše tak jak bylo, včetně tapety na ploše.
    Můžeš to i zkombinovat - registr a pak reinstall za chodu.
    Nakonec ale stejně zjistíš, že Win je stejně zaneřáděný a je s tím víc problémů než užitku. Takže přes všechny ty rady - z vlastní zkušenosti - jsem zkoušel obojí a doporučuji čistou instalaci!
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Member
    Vliv
    272

Standardní Díky

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    Nakonec ale stejně zjistíš, že Win je stejně zaneřáděný a je s tím víc problémů než užitku. Takže přes všechny ty rady - z vlastní zkušenosti - jsem zkoušel obojí a doporučuji čistou instalaci!
    Tu zkušenost mám taky , ale myslel jsem, že existuje nějaké prozíravé řešení. Asi zkusím tu reinstalaci za chodu, jen jsem si nebyl jist, jestli se při ní odstraní staré ovladače, když nastavení zůstane... Díky.
    -= Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého =-

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání