zdravim vsetkych z overclocking.cz,
dakujem autorskemu teamu za vedomosti a vsetkym zucastnenym za cenne poznatky. citanie vo fore ma priviedlo na myslienku oprasit moj comp (vlastnorucne poskladany), s dorazom na vytazenie maximalneho vykonu (najlepsie bez destruktivnych zasahov do cpu ;) - nikdy som na to moc nedaval pozor, nikdy som neskusal benchmarkovat, len som pozoroval, kolko stroj zvladne. dufam, ze to nebude nikoho unavovat, ak by mohol kratkym/vystiznym komentarom pomoct napravit moje chyby alebo dat tip a kedze som medzicasom zabudol vsetky tie nasobice/delicky a frekvencie zbernic, tak prosim zrozumitelne. dakujem!
-MBoard-
.Gigabyte GA-7VAXP (VIA KT400)
.odpojeny aktivny chladic cipsetu
-GPU-
.Sparkle Geforce4 Ti4200 64RAM
-RAM-
.2xTwinMOS 02444 TMD 7608F8E60B
.PC2700 256MB DDR/CL2,5
-CPU-
.Athlon XP 2100+ (Palomino 0.18) @ 1.8V (ubrat sa neda kvoli bios-u)
.AX 2100 DMT3C _ AGOIA 0218 RPPW _ 98862920616
.bezi na originalnej frekvencii/nepretaktovany
-CHLADIC-
.TITAN TTC-CU5TB celomedeny, priemer 70mm @ 9,2V pribrzdeny (~4250rpm) ~800,- Sk
.strieborna pasta (TTG-S104), lapovany od vyroby ako zrkadlo
.nonstop VCool 1.8b = 38°C idle/72°C load (!)
.pri vysokych teplotach je chladic hnusne horuci az po koniec, resp. cele teleso, cize je zrejme nasadeny spravne
-
.znepokojuje ma ta teplota a vsetky neuspesne pokusy o pretaktovanie, ak neratam max. 20-30MHz naviac a neunosna teplota (58°C idle) - treba dodat, ze pod zatazou sa rozumie Prime, lamanie hesiel rar-archivov, divx-encoding alebo dlhsi narocny 3D-gaming, neprospieva ani vypnutie softveroveho chladenia, vsetko pod WinXP.
.zdroj je 300W seriovy, skrina nema ziadne extra vetraky (1xAGP,1xCPU,1xzdroj), je tam 7200rpm Western, bios dosky je dost hlupy (voltaz v percentach, nasobic len dipswitche) a voltaze/frekvencie su nastavene na "auto" plus aktivovany "top performance", co ma udajne "optimalizovat pamatovy controller northbridge-u" pri zachovanej stabilite systemu.
.software: rozmyslal som, ci by este nesiel vyzdimat nejaky vykon, kedze v C&C:Generals a M$_RalliSportChallenge @ 1024x768/100Hz/fsaa+anisotr.off zacnu klesat snimky pod unosnost komfortneho hrania, inak je comp stabilny a svizny.
.cpuz: core(1767.7MHz), Multiplier(x13.0), FSB(136.0MHz), BusSpeed(271.9MHz), L2CacheRatio(Full=1767.7MHz), MemFreq(169.3MHz), MemFSB:DRAM(FSB+33MHz), CAS#Lat(2.5cl), RAS#toCas#Del(3cl), RAS#Pre(3cl), Tras(7cl)
.problem podla mna spociva hlavne v defaultne vysokom nasobici (vyssiu sadu doska nema) a v jadre (=Palomino), ktore asi ide na hranici svojich moznosti