Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: pat vs. gigabyte 8ipe1000, MSI Neo2-ps, p4p800? Ktorú kúpiť?

Standardní pat vs. gigabyte 8ipe1000, MSI Neo2-ps, p4p800? Ktorú kúpiť?

ahojte,
    musím kúpiť dosku, prvoradá je stabilita (audio štúdio), ale mozno ju aj trosku pretaktujem ) pôjde do nej Northwood 2.0a FSB400 (časom niečo lepšie ;o) , mala by byť tichá (t.j. pasívny chladič). Do užšieho výberu sa dostali dosky s chipsetom 865 PE:

ASUS P4P800
    GIGABYTE 8iPE1000
    MSI 865PE-NEO2-PS

Aké s nimi máte skúsenosti? (o asuske som tu toho už prečítal dosť, zaujímajú ma hlavne tie dve spodné) a hlavne: dá sa na nich zapnúť plný P.A.T. ? (samozrejme o asuse som tu uz cital, iba pri 200fsb (. Ako je to s výkonom, ak je zapnutý len čiastočne? Robil tu niekto testy? ktosi spominal, ze zapnutý pat na 865 má dokonca trosicku lepsi vykon ako na 875 - nechce sa mi verit...
    peace & respect

Standardní

ja mám tu MSI.Pat tam zapnout jde nazývá se to ale MAT je to ten performace v biosu dáný na ultra.mám nastavenu fsb na 230 -paměti 460.A utilitky mi ukazují ,že mám pat vypnutu.Pokud dám ale položku na normal tak ztratím skoro 500 bodů v testu sandra soft.Takže těžko říci, jestli je pat zapnut nebo ne.Většině lidí prý u této desky funguje pat do 220 FSB.Tak nevim asi bude také záležet na pamětech.Jinak jen tak pro zajímavost dokonce se mi podařilo v sandra softu překonat a nějaký ten bodík i 875.Hodně zdaru.A dobrou ruku při výběru pamětí.
    ps: mám vlastně desku MSI 865PE-NEO2-PFS ale mělo by to být to samé
    mrkni na http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=4425

Standardní

vdaka za odpoved, aku znacku a typ pamati mas? Ako si celkovo spokojny s doskou - mal si nejake problemy?
    peace & respect

Standardní

budeš se divit ale koupil jsem si tzv noname-mám pocit že to jsou brand 400mhz.Kamoš si je kupoval přede mnou ze stejné série a tak jsem dopředu věděl že jedou v dualu až na 460 při cas2.Oficielně jsou ale 400mhz , cas2,5.Kupoval jsem už skoro před půl rokem a tehdy byly paměti více jak 400mhz drahé.Dnes jsou rozdíly v řádu stokorun a tak ti doporučuji koupit rovnou 460 nebo 500.Mrkni zde na fóru na sekci o pamětech.

S deskou žádné problémy nemám.jen když jsem na tu integrovanou zvukovku 5+1 napojil zadní reproduktory napájené z usb, tak pískaly.Na starém kompu se soundblastrem 128 byly bedny v pohodě.Nakonec jsem to vyřešil výměnou jednoho kondenzátoru v zesilovači beden a je to OK.

jinak mám na ní grafiku radeon saphire 9600 pro a disk maxtor 120GB ata 133, nec vypalovačku a zipku a ty 2 již zmiňované paměti 256MB jedna,jo a zdroj mám 400W, a p4 HT 2,6 na 3GHZ.-s touto konfigurací žádné potíže

Standardní

Citace Původně odeslal novakt
    ja mám tu MSI.Pat tam zapnout jde nazývá se to ale MAT je to ten performace v biosu dáný na ultra.mám nastavenu fsb na 230 -paměti 460.A utilitky mi ukazují ,že mám pat vypnutu.Pokud dám ale položku na normal tak ztratím skoro 500 bodů v testu sandra soft.Takže těžko říci, jestli je pat zapnut nebo ne.Většině lidí prý u této desky funguje pat do 220 FSB.Tak nevim asi bude také záležet na pamětech.Jinak jen tak pro zajímavost dokonce se mi podařilo v sandra softu překonat a nějaký ten bodík i 875.Hodně zdaru.A dobrou ruku při výběru pamětí.
    ps: mám vlastně desku MSI 865PE-NEO2-PFS ale mělo by to být to samé
    mrkni na http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=4425
    pokud vim tak "podpora P.A.T" se na chipsetech i865 projevuje jakztakz jen pri fsb 200 pak uz je to skoro zanedbatene
    .. jo a k tomu vyberu: no asus je asus , takze asi tak
    Pašák erda.

Standardní

No ja mam tu IPE1000 ale pro-G a som viac nez spokojny co sa tyka overclockingu ale kup si aj rychle pamete zvlsadne aj 500MHz proste je dost dobra.
    Intel Core 2 Duo E6300@3.2GHz, cooled ThermalTake Tower 112, MB ASUS P5B Deluxe/Wifi, ASUS X1950PRO 256MB, 2GB DualDDR2 A-DATA, Enermax Liberty 500W, 320GB IBM SATA2, SB Audigy.

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

Ja mám MSIčku, a je v pohode. OC možnosti sú podľa mňa super, stabilita tiež.
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání