Clovece, uz sa nejak zamotavas (a len sa zhorsuje), pozri so dokladne FAQ a ine vrchne temy v tejto sekcii a tam to mas vsetko na kope. Su fakt dobre, len si ich treba pozorne prejst. Idealny disk nekupis ale da sa najst dobry kompromis.
Moj skromny nazor:
- WD - nikdy, prilis vela mi ich odislo (ale keby som chcel strasny vykon tak by zobral 2x74 GB 10000 RPM SATA Raptor do raidu) - inak asi vsetky nove WD su ok (hlucnost aj vykon)
- Seagate - SATA vraj huci, PATA je vraj najpomalsi PATA a AAM sa ani u jedneho neda menit
- Samsung - nie su velke skusenosti - vypustil som
- Hitachi - velmi dobre skusenosti, vykon, ticho - tak som ho zobral - som velmi spokojny s vykonom aj tichostou a to som sa ani nehral s AAM (lebo ten program fatalne skonci, ze nemam floppy, ved naco aj, pouzivam USB disk, som zvedavy ako to rozbeham)
Hitachi robi 7K250 do 250GB ale dostupnost je asi biedna, ja som ledva zohnal 160 GB (v Ageme). Najnovsie ma 7K400 - jeden disk 400 GB. To je uz riadna kapacita ale ma to zas 5 platni, ktovie ako to bude z hlucnostou.
Ak chces velmi min. 200 GB tak zober napr. 2x Hitachi 7K250 120GB a pichni to do raidu, daj AAM na ticho a budes to mat tiche a rychle ako prasa.

Odpověď s citací