Jo pokud chceš levnou ale dobře hrající a spolehlivou zvukárnu, tak ber PINE C-Media 8738 6ch (5.1). Já ji mám a stála mě cca 395 Kč. Má výstup na přední, zadní a subwoofer/střeďák repro atd. Ve WinXP/2k/Me podporuje EAX 1.0/2.0, A3D 1.0, DS3D atd. Na zvuk můžeš aplikovat nějakou tu ozvěnu (Concert Hall atd.). Taky to má nějakej 3D výstup na sluchátka atd. Zkrátka za ty prachy dobrá koupě a ty Geniusy ti na tom pojedou. Zvuk je dost dobrý a karta navíc dobře vypadá - červená barva. Avšak výše zmíněné vlastnosti mají i jiné kraty s čipem CMI8738 (Herculesy..).
Ta dražší zvukovka bude přehrávat ve hrách větší množsví zvuků?
Tak třeba konkrétně tvůj SB128 má 8 hw kanálů, ten CMI8738 má 15, ale třeba Live!, Audigy mají mnohem víc (myslím několik desítek), nicméně na hře se to nijak viditelně neprojeví. Většina her umí "hrát" i pomocí sw kanálů. Takže v tomhle bych určitě neviděl nějakou závadu.
Snad MIDI je u Creativu obecně lepší než třeba u CMI8738, kde je pouze softwarový midi wavetable. Ale stačí nainstalovat třeba Yamaha SYXG-50 nebo 100 a midi bude perfektní. Pokud však midi nepřehráváš nebo nevytváříš, tak ani tady nevidím problém.
Pokud koupíš CMI8738 zvkárnu, tak doporučuju stáhnout nejnovější ovladače ze stránek MSI pro integr. zvukovky. Fungují mnohem lépe než ty od výrobce čipu/karty.

Odpověď s citací