Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Reklamacia MT - nemám blok, len záručák s pečiatkou

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní Reklamacia MT - nemám blok, len záručák s pečiatkou

Čavte, pred pol rokom som kúpil od jedneho človeka Nokiu 6610, kupovanú u nás v meste. Komplet krabica, so všetkým. Bol k nej záručný list s pečiatkou, podpisom predajcu a dátumom predaja. Tak ma ani nenapadlo pýtať ešte aj blok.

Po čase mi prestalo fungovať podsvietenie tlačítok, tak som tam dnes zašiel, všetko v pohode a naraz pýta odo mňa aj blok. Som mu vravel, že však pečiatka je na zaručáku, ale on že to musím mať. Blok už samozrejme nemám šancu zohnať po takej dobe, ale pripadá mi to divné. Veď ešte aj na tom záručáku je napísané, že v prípade poruchy sa stačí preukázať platným záručným listom.

Čo myslíte, mám nárok na uznanie reklamácie aj bez toho bloku? Idem študovať nejake tie fakta o tom, ale pre istotu sa pýtam aj tu
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Standardní

nevim jak na slovensku ale v cr bys tusim narok mel(nekde sem to cetl)
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

musi ti stacit jen zarucak. z povahy veci je zarucak potvrzenim o tom, ze ti bezi zarucni doba a blocek je potvrzenim o tom, ze vzniklo zdanitelne plneni. v ceskym obc.zakoniku se o tom pise v § 620/3: "Na zadost kupujiciho je prodavajici povinen poskytnout zaruku pisemnou formou (zarucni list).....umoznuje-li to povaha veci, postacuje namisto zarucniho listu vydat kupujicimu doklad o zakoupeni veci..."
    z toho se da dovodit, vyse uvedene: zaruka vyplyva ze zakona (nebo ze smlouvy, je-li delsi) a prokazuje se primarne zarucnim listem a neni-li ho, dokladem o zakoupeni veci. ze vetsinou staci jen doklad je vec jina, protoze podle data koupe se zjisti, je-li zaruka nabo ne...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

Aj ja si myslím že stačí len záručák, som vu vravel že však ešte je tam aj ich pečiatka, podpis dátum. On však tvrdil že to som mohol kúpiť od niekoho iného, komu oni ten MT distribuovali, ale to je podľa mňa uplna blbosť. Aj tak predsa by oni museli tú reklamáciu vybavovať.
    Ešte aj všade na webe Nokia sa píše, že v servise stačí záručák (dokonca je to aj na ňom napísané).
    Sony a700+bordel okolo

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Pokud vim, u nas staci libovolny doklad. Nehlede na to, ze firma musi mit faktury v ucetnictvi => meli by to byt schopni dohledat. Navic, pokud jde o "znackovy" prodej, tam lze zaruku uplatnit i treba dle data vyroby - takto jsem reklamoval vypalku u HP, podival se jen na datum vyroby a dal nic nechtel, protoze musela byt evidentne v zaruce.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

Hm, jemu je jasné že ten MT je v záruke, on ho proste nechce zobrať bez bloku. Už mi aj vypísal papiere ale povedal, že bez bloku ho nevezme či čo, zdá sa mi to úplne absurdné.
    Tak sa mi zdá, že u nás tiež stačí mať hocičo k tomu. Napísal som preistotu na obchodnú inšpekciu SR, čo mi odpíšu.
    Lebo ten predajca je riadne divný.
    Sony a700+bordel okolo

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal ICE29
    Hm, jemu je jasné že ten MT je v záruke, on ho proste nechce zobrať bez bloku. Už mi aj vypísal papiere ale povedal, že bez bloku ho nevezme či čo, zdá sa mi to úplne absurdné.
    Tak sa mi zdá, že u nás tiež stačí mať hocičo k tomu. Napísal som preistotu na obchodnú inšpekciu SR, čo mi odpíšu.
    Lebo ten predajca je riadne divný.
    jj to bude nejlepsi, pripadne mu to podej tak, ze nesplni-li zakonou povinost prevzit reklamaci, ze muze dostat xxx k Kc pokuty.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

řekni mu, ať ti dá písemně, že ti to neveme do záruční opravy protože nemáš bloček a je to.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

2 ICE29 ten telefon si reklamoval v prodejně kde byl zakoupen nebo přímo v autorizovaném servisu Nokie? Pokud v prodejně kde jsi koupil mobil tak se nedivím, že požaduje i doklad o zakoupení od nich. Asi bych to vyřešil tak, že bych se obrátil přímo na autorizovaný servis Nokie a tam ti telefon opraví na základě záručního listu a nebudou požadovat doklad o zakoupení mobilu. Držím palce a pokud ti ten telefon nechce prodejce bez kupního dokladu vzít tak se na něj vyprdni a postupuj jak jsem psal výše. Ahoj jfk
    Amd Athlon XP 1700+/2400+ 1,675 vc, Epox 8RDA3/Nforce2/768 mb ram ,HDD Seagate 80 gb,Powercolor Radeon 9500/9700 270/270-370/270,ZK Audigy, repro Genius 5.1,Lcd Ag Neovo F-417/17/,CD Teax 40x,DVD-R Toshiba 5112,3Dmark03 - 5039 bodů

Standardní

Citace Původně odeslal jfk
    2 ICE29 ten telefon si reklamoval v prodejně kde byl zakoupen nebo přímo v autorizovaném servisu Nokie? Pokud v prodejně kde jsi koupil mobil tak se nedivím, že požaduje i doklad o zakoupení od nich. Asi bych to vyřešil tak, že bych se obrátil přímo na autorizovaný servis Nokie a tam ti telefon opraví na základě záručního listu a nebudou požadovat doklad o zakoupení mobilu. Držím palce a pokud ti ten telefon nechce prodejce bez kupního dokladu vzít tak se na něj vyprdni a postupuj jak jsem psal výše. Ahoj jfk
    jj suhlas a nepisal by som na SOI, ale rovno si tam zavolal, nechapem ludi co chcu nieco reklamovat a boja sa spytat SOI po telefone a prip. sa s nimi dohodnut na spolocnej navsteve danej firmy...

Standardní

čistě teoreticky není nutný ani zaručák.. třeba svědecky no ale pravda v praxi skoro nemožné realizovat.. před soudem.. snad )

Citace Původně odeslal riksa
    musi ti stacit jen zarucak. z povahy veci je zarucak potvrzenim o tom, ze ti bezi zarucni doba a blocek je potvrzenim o tom, ze vzniklo zdanitelne plneni. v ceskym obc.zakoniku se o tom pise v § 620/3: "Na zadost kupujiciho je prodavajici povinen poskytnout zaruku pisemnou formou (zarucni list).....umoznuje-li to povaha veci, postacuje namisto zarucniho listu vydat kupujicimu doklad o zakoupeni veci..."
    z toho se da dovodit, vyse uvedene: zaruka vyplyva ze zakona (nebo ze smlouvy, je-li delsi) a prokazuje se primarne zarucnim listem a neni-li ho, dokladem o zakoupeni veci. ze vetsinou staci jen doklad je vec jina, protoze podle data koupe se zjisti, je-li zaruka nabo ne...

Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

Ja som predtým písal aj na SOI, ale opdísali mi tak po mesiaci
    Neva, písal som dodavateľovi na SR a ten mi odporučil autorizovany servis, kde to vzali s usmevom na tvari bez nejakej namietky.
    Takže telefon je už naspäť opravený Vďaka všetkým.
    Sony a700+bordel okolo

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání