Nechcem sa nejak starat do vasej diskusie, ale znacka alebo ak chcete certifikat THX, ako hadam najznamejsi standard oznacujuci urcity stupen kvality audia, uz nejaku dobu nema nic spolocne s Lucasfilm. Tohto roku neviem presne kedy sa stala samostatnou spolocnostou (povodne bola diviziou Lucasfilm). K tomu aby sa tak stalo pravdepodobne dopomohla aj spolocnost Creative, ktora za zhruba 8 mil USD odkupila 60% jej podielu. Je velmi zaujimave ako za tak relativne malu investiciu ziskala taky velky kus kolaca v THX. No nech je to uz akokolvek coskoro nato tu mame A2-jku a "neuveritelne" prva zvukovka s certifikatom THX je na svete ;O) Na druhej strane, proces certifikovania je tajny a preto nemozeme vediet ako a co bolo zlepsene aby sa dalo nieco konkretizovat. V kazdom pripade Creative tvrdi ze jednak pri A2 a takisto pri ich novych CSW MW 550-kach museli skutocne prevadzat zmeny (k lepsiemu samozrejme :). Hm nuz osobne si myslim ze A2 je najlepsia multimedialna neprofesialna karta ale za polovicnu cenu ;) inak nie ... a certifikat THX je v tomto pripade len akymsi otestovanim vyrobku inym odbornym timom, ktory ma velmi dobre skusenosti v tomto smere. Je to urcite zlepsenie ale za vyssiu cenu, co sa uz tak ako plno inych noviniek nejavi tak sQuele ;O) Je potrebne si uvedomit ze je plno produktov ktore su velmi kvalitne, no z financnych dovodou nemaju THX certifikat. Dalej nieje mozne predpokladat ze karta za povedzme 10 000,- korun bude mat take parametry rsp. moznosti reprodukcie ako pristroje a zariadenia pohybujuce sa radovo povedzme 100 000,- korun. Preto ma A2 len THX kdezto spickove zariadenia su certifikovane THX Ultra a este Pro sa mi zda ... No ale aby som len nekydal na A2, na par prikladoch bolo mozne vidiet ze THX certifikat priniesol urcity stupen zvisenia kvality ... mam na mysli prvy pocitac (tusim od Dell-u) s THX cert. pretoze je pekne ze mate zvukovu kartu THX no to zdaleka nestaci. Dalej by som chcel poukazat npr. na multimedialnu 5.1 repro sustavu Promedia od Klipsch-u. Povodna necertifikovana sustava bolo zvukovo velmi dobra dokonca podla vacsiny testov mozno aj najlepsia. (inak SW dreveny no sat. sice dvojpasmove ale umele!) Potom prisla zlepsena verzia s THX kde boli celkom jasne konstrukcne zmeny. A vysledok je ze k pocitacu domov asi nic lepsie vo vyske 20-30 tisisc (teda este sice drahe ale predsa normalne) nezozeniete. A vypis by bol urcite dlhsi. A aby si niekdo nahodou nemyslel ze som neobjektivny voci SB Audigy ci ku Creative tak mi v jednej masine hra A2P ... a mozno prave preto som kritickejsi ...

dik za precitanie