Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Problem s diskem

Standardní Problem s diskem

Takze PM 7 hlasi pri zpusteni tohle : Partition's driver letter cannot be identified
    a norton disc doctor tohle: Error on HDD1 an extended parition is invalid
    an extended paritition has invalid parameters and is probabli in accessible.
    Correct this situation if you are abel to access paritions on hdd1 .
    Do u wish to correct this porblem ?

no tam dam ano pak se kontrolujou cylindry pak to hodi po hodine ze to je , no pak pustim NDD znova a hodi tu samou chybu

mam seagate barču 4 80GB pata 2MB cache

EDIT
    a kuhva, už asi začínám tušit, hodil sem tam mandrake install cd a to mi při rozdělování dysku prozradilo ošklivou věc, že se mi překrývá HDA1 a HDA4 a to (čili winC a winD) v jednom zas.anym cylindru , co s tim ted ? de to nejak udelat abych neprisel vo data pls help me!!!!!

zase EDIT - ze by se tedy fyzicky prekryvali cylindry je to na reklamaci Mam prijit do shopu a rict : fyzicky se prekryvaji cylindry, nebo ono mi to hazi chyby pri instalaci widli
    edit
    bůů nejde ani nabootovat z WinXP cd , kdyz z toho bootnu tak to hodi ten napis :,,neco zmacni aby see instalovalo" a pak jen cerna obrazovka proč já
    Pašák erda.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

ja bych rekl, ze za to muze nejaky program ci to stupidni rozdelovani na vic partitions.

je takovy problem prehrat data na jiny disk a tento preformatovat ( pripadne pomoci seatools udelat lowlevel - i kdyz netusim jestli to jde )?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    ja bych rekl, ze za to muze nejaky program ci to stupidni rozdelovani na vic partitions.

je takovy problem prehrat data na jiny disk a tento preformatovat ( pripadne pomoci seatools udelat lowlevel - i kdyz netusim jestli to jde )?
    No, rozdělit si disk na víc partition není od věci; nicméně si myslím, že jsi vystihl podstatu ("...ze za to muze nejaky program ci to stupidni rozdelovani na vic partitions..."), tady nesouhlasim jen se slovem stupidni ;-)...

Já bych na to zkusil pustit obyčejný Ranish, i on vyplivne, v čem je chyba - a že to jsou kolikrát banality. Tohle mi přijde jako jeden z takových případů. Kolikrát stačí změnit typ IPL, přenastavit rozsah partition (=bez formátu, vratné)...
    Kolega dokonce přes NTFS partition v FDISKu vytvořil nějakým záhadným způsobem FAT32 partišnu - samozřejmě se na ni nedostal ani z XP, stačilo sundat tu, co tam byla fake, přenastavit filesystem z unknown na NTFS u té původní a bylo to... Naštěstí tu původní nemazal a nepřepisoval data, jen díky tomu to byla práce na dvě minuty.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal peta303

No, rozdělit si disk na víc partition není od věci; nicméně si myslím, že jsi vystihl podstatu ("...ze za to muze nejaky program ci to stupidni rozdelovani na vic partitions..."), tady nesouhlasim jen se slovem stupidni ...

Já bych na to zkusil pustit obyčejný Ranish, i on vyplivne, v čem je chyba - a že to jsou kolikrát banality. Tohle mi přijde jako jeden z takových případů. Kolikrát stačí změnit typ IPL, přenastavit rozsah partition (=bez formátu, vratné)...
    Kolega dokonce přes NTFS partition v FDISKu vytvořil nějakým záhadným způsobem FAT32 partišnu - samozřejmě se na ni nedostal ani z XP, stačilo sundat tu, co tam byla fake, přenastavit filesystem z unknown na NTFS u té původní a bylo to... Naštěstí tu původní nemazal a nepřepisoval data, jen díky tomu to byla práce na dvě minuty.
    no sam si psal o "kolegovi vs FDISK" takze proto slovo stupidni. faktem je, ze ja vyhodu vicero partitions ( krom vice operacnich systemu z nichz pouze jeden je od MS ) nevidim.

ale jo, i toto je moznost. nejlepsi reseni je ovsem format.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

no sam si psal o "kolegovi vs FDISK" takze proto slovo stupidni. faktem je, ze ja vyhodu vicero partitions ( krom vice operacnich systemu z nichz pouze jeden je od MS ) nevidim.

Samozřejmě, je to nejjistější řešení. Jinak tyhle psíkusy dělám zásadně při zálohovaných datech (když to jde).

Jinak tahle bota nemusí nezbytně nutně vzniknout při dělení disku, na jedné 486 jsem musel tak +/-2x ročně změnit Ranishem parametry u partišny, byl tam debilní Award 4.50 v některé z prvních revizí, tedy ještě ten prehistorický, neumělo to LBA a byl v tom 540MB IBM. Nechtělo se mi ho vyndavat (včetně desky - Morex case) a ořezávat na 504MB (který blbec vymyslel jumpery na disku vespod), a ono si ho to detekovalo jak chtělo (1023/16/63), jindy ho to našlo celý (nějakých 1047/16/63). A vtip byl v tom, že čas od času si usmyslel checksum error, a bylo téměř jisté, že ten disk uvidí jinak. A 95ky potom odmítaly bootnout. Teď v tom má ASUS PVI-486PS3 a tu starou VLBusovou mrchu jsme rituálně pověsili na hřebíky jak obraz.

Takže možných příčin je neurekum ;-).
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

díky za typy ten Ranish zkusím hned jak přijdu ze školy, no vono nikdy z mcýh kamarádů nemá dostatek volného místa a nechci to pálit na 60 cedecek
    Pašák erda.

Standardní

hm tak po bootu z ty diskety t o hodi tuto hlasku ERROR!
    Pašák erda.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    hm tak po bootu z ty diskety t o hodi tuto hlasku ERROR!
    omlouvam se za OT, ale

Standardní

Samozřejmě, je to nejjistější řešení. Jinak tyhle psíkusy dělám zásadně při zálohovaných datech (když to jde).

Jinak tahle bota nemusí nezbytně nutně vzniknout při dělení disku, na jedné 486 jsem musel tak +/-2x ročně změnit Ranishem parametry u partišny, byl tam debilní Award 4.50 v některé z prvních revizí, tedy ještě ten prehistorický, neumělo to LBA a byl v tom 540MB IBM. Nechtělo se mi ho vyndavat (včetně desky - Morex case) a ořezávat na 504MB (který blbec vymyslel jumpery na disku vespod), a ono si ho to detekovalo jak chtělo (1023/16/63), jindy ho to našlo celý (nějakých 1047/16/63). A vtip byl v tom, že čas od času si usmyslel checksum error, a bylo téměř jisté, že ten disk uvidí jinak. A 95ky potom odmítaly bootnout. Teď v tom má ASUS PVI-486PS3 a tu starou VLBusovou mrchu jsme rituálně pověsili na hřebíky jak obraz.

Takže možných příčin je neurekum .
    tohle co pises s tim sem se taky setkal v byvaly praci (nemocnice) se zbavovali starejch pocitacu 386 dx 40 no a v jednom disk nak pres giga s win95 na 504 mb nejdriv sem nechapal pak pri zkouseni proc to tak je sem prisel...

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal JERROME

Takže možných příčin je neurekum .
    tohle co pises s tim sem se taky setkal v byvaly praci (nemocnice) se zbavovali starejch pocitacu 386 dx 40 no a v jednom disk nak pres giga s win95 na 504 mb nejdriv sem nechapal pak pri zkouseni proc to tak je sem prisel...
    jenze za

a) mluvite trosku o necem jinem ( to bych take mohl rici, ze kdyz sem si koupil novej 4G disk tenkrat, tak sem byl prekvapen, ze jsem ho pod dosem naformatoval jen na 2G )

b) dnes uz nemluvime o 386sx nebo 486 ( aspon ne v tomto pripade )

c) dnesni moznost vzniku podobneho problemu si dovedu predstavit krom nejakeho programu uz jen nestabilni zdroj ( tzn haprujici elektronika ) anebo poskozeny datovy kabel. anebo samozrejme vadny disk

2eraser > v tomto pripade se asi prekopirovanim podstatnych dat jinam a formatu nevyhnes. bohuzel.

Standardní

hm tak mi denska půjčili nezjištně v jedné zdejši firmě ,děkuji, disk WD, sice je to jen 20 ale na ten nejzakladnejsi zaklad to staci, hm co se da delat dalsich 20GB pude do hajzlu ted to kopiruju, disk je celkem rychly jede to 18MB/s

Poznaky : uz nikdy ntfs, pro win jen jednu partition !!!

driv sem mel viz vyse system na 5GB partisnu a zbytek na data...
    Pašák erda.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    hm tak mi denska půjčili nezjištně v jedné zdejši firmě ,děkuji, disk WD, sice je to jen 20 ale na ten nejzakladnejsi zaklad to staci, hm co se da delat dalsich 20GB pude do *** ted to kopiruju, disk je celkem rychly jede to 18MB/s

Poznaky : uz nikdy ntfs, pro win jen jednu partition !!!

driv sem mel viz vyse system na 5GB partisnu a zbytek na data...
    no s partitions bych souhlasil, ale ntfs pouzivam hezkych par patku k plne spokojenosti ( s FATkou sem nekolikrat prisel o data )

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání