nazdar lidi, mam dotaz ohledne WiFi (v tehle oblasti jsem naprostej zacatecnik). V blizke dobe by u nas mela fungovat FiWi sit, je to male mestecko, zadna jina sit tu neni, takze ruseni by snad nemelo byt prakticky zadne... Provozovatel tu bude mit dva AP (na 11Mbps standartu) na oba mam primou viditelnost z okna (oken) bytu , vzdalenosti jsou cca 200m a cca 600m vzdusnou carou. Ja se chci k jejich siti pripojit vlastnim zarizenim (nelibi se mi podminky, za jakych by mi poskytli jejich). Takze ma idea je nasledujici - koupim AP Ovislink WL-5420AP, ten dam za okno, a propojim ethernet kabelem se sitovkou. V idealnim pripade to pojede na tu integrovanou antenu AP, pripadne bych pripojil externi "plechovkovou" (nebo jinou) antenu... a melo by to jetPromerit to nemuzu, nebot AP bude sprovoznen zhruba do mesice, ale smlouvu musim podepsat do 26.3. )
Uvazuju spravne? a mate nekdo s timto AP zkusenost? Je to OvisLink WL-5420AP 802.11g AccessPoint/Bridge/Client, SMA , chipset Intersil Prism GT, ... specifikace tady : http://www.ovislink.com.tw/5420ap.htm