Citace Původně odeslal JERROME
Citace Původně odeslal peta303
Citace Původně odeslal mISHA

no sam si psal o "kolegovi vs FDISK" takze proto slovo stupidni. faktem je, ze ja vyhodu vicero partitions ( krom vice operacnich systemu z nichz pouze jeden je od MS ) nevidim.

ale jo, i toto je moznost. nejlepsi reseni je ovsem format.
Samozřejmě, je to nejjistější řešení. Jinak tyhle psíkusy dělám zásadně při zálohovaných datech (když to jde).

Jinak tahle bota nemusí nezbytně nutně vzniknout při dělení disku, na jedné 486 jsem musel tak +/-2x ročně změnit Ranishem parametry u partišny, byl tam debilní Award 4.50 v některé z prvních revizí, tedy ještě ten prehistorický, neumělo to LBA a byl v tom 540MB IBM. Nechtělo se mi ho vyndavat (včetně desky - Morex case) a ořezávat na 504MB (který blbec vymyslel jumpery na disku vespod), a ono si ho to detekovalo jak chtělo (1023/16/63), jindy ho to našlo celý (nějakých 1047/16/63). A vtip byl v tom, že čas od času si usmyslel checksum error, a bylo téměř jisté, že ten disk uvidí jinak. A 95ky potom odmítaly bootnout. Teď v tom má ASUS PVI-486PS3 a tu starou VLBusovou mrchu jsme rituálně pověsili na hřebíky jak obraz.

Takže možných příčin je neurekum .
tohle co pises s tim sem se taky setkal v byvaly praci (nemocnice) se zbavovali starejch pocitacu 386 dx 40 no a v jednom disk nak pres giga s win95 na 504 mb nejdriv sem nechapal pak pri zkouseni proc to tak je sem prisel...
jenze za

a) mluvite trosku o necem jinem ( to bych take mohl rici, ze kdyz sem si koupil novej 4G disk tenkrat, tak sem byl prekvapen, ze jsem ho pod dosem naformatoval jen na 2G )

b) dnes uz nemluvime o 386sx nebo 486 ( aspon ne v tomto pripade )

c) dnesni moznost vzniku podobneho problemu si dovedu predstavit krom nejakeho programu uz jen nestabilni zdroj ( tzn haprujici elektronika ) anebo poskozeny datovy kabel. anebo samozrejme vadny disk

2eraser > v tomto pripade se asi prekopirovanim podstatnych dat jinam a formatu nevyhnes. bohuzel.