Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Acces Point OvisLink WL-5420AP - zkusenosti ??

Standardní Acces Point OvisLink WL-5420AP - zkusenosti ??

nazdar lidi, mam dotaz ohledne WiFi (v tehle oblasti jsem naprostej zacatecnik). V blizke dobe by u nas mela fungovat FiWi sit, je to male mestecko, zadna jina sit tu neni, takze ruseni by snad nemelo byt prakticky zadne... Provozovatel tu bude mit dva AP (na 11Mbps standartu) na oba mam primou viditelnost z okna (oken) bytu , vzdalenosti jsou cca 200m a cca 600m vzdusnou carou. Ja se chci k jejich siti pripojit vlastnim zarizenim (nelibi se mi podminky, za jakych by mi poskytli jejich). Takze ma idea je nasledujici - koupim AP Ovislink WL-5420AP, ten dam za okno, a propojim ethernet kabelem se sitovkou. V idealnim pripade to pojede na tu integrovanou antenu AP, pripadne bych pripojil externi "plechovkovou" (nebo jinou) antenu... a melo by to jet Promerit to nemuzu, nebot AP bude sprovoznen zhruba do mesice, ale smlouvu musim podepsat do 26.3. )
    Uvazuju spravne? a mate nekdo s timto AP zkusenost? Je to OvisLink WL-5420AP 802.11g AccessPoint/Bridge/Client, SMA , chipset Intersil Prism GT, ... specifikace tady : http://www.ovislink.com.tw/5420ap.htm

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Nějak jsem moc nepochopil proč chceš zrovna toto AP. Kup si něco levnějšího čistě s funkcí klient. -- Pokud ovšem, což není z postu zřejmé, nechceš WDS nebo nějaké bridge s WPA.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

no zjednodusene (jsem v tomto oboru LAMA) proto, ze kdyz koupim tento AP (stoji cca 2000 bez DPH), tak od nej do pocitace (cca 7m) natahnu jen obycejnej ethernet kabel. Kdybych pouzil nejakou PCI kartu, musel bych tahnout antenu, a co jsem tak vycetl, tak ten kabel, co se na to pouziva ma velkej utlum a je drahej...
    Uz jsem ale dostal nejaky reference, ze ten Ovislink nic moc, a jediny , co chodi spolehlive je 3com OfficeConnect za dvojnasobnou cenu... ?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Jo jasně, ale ten Ovislink je multifunkční zařízení, ze kterého ty využiješ pouze zlomek, proto je lepší nějaký tzv. HW klient.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

a poradis nejakej odzkousenej? , co jsem se dival do ceniku (TSB, 100Mega, Softcom, ABI) , tak jsem nic takovyho nenasel...

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

POdívej se na inwifi nebo elity. Já osobně používám Zyxel 420, ale to jen proto, že mi ho poskytovatel šoupnul ,- je dost drahý.

Standardní

puzi nejakeho jednoducheho klienta do USB alebo PCI...ten kabel zas az taky drahy neni, podla toho aky kupis...
    AMD 64bit 2800+@3200+ 250x9, 1.55v, Epox 8NPA7I, 512 A data Vitesta, Radeon X800GTO2 R430@16pipes,432mhz, 1134mhz GDDRAM, Soundblaster Audigy, Leadtek TV Expert, Fortron 350W 12cm Fan, Eurocase s displejom, 3Dmark05-5560, 3Dmark06-1860

Standardní

Ešte mi povedz načo ti je 54 Mbps AP? Čo takto tento: http://www.ovislink.com.tw/1120ap.htm. Inak ap je pre jedneho dosť zbytočne, ale vždy lepšie ťahať ethernetový kábel ako vf.

Standardní

protoze je tam rozdil ceny asi 300,- bez DPH... Ale to je jedno. S tim 1120AP mas zkusenosti? Jede v modu klient proti Orinocu? Nevytuhava jednou za X hodin , jako to pry dela 5420AP ?
    Jinak ted mezi me favority patri PCI Zcom 626 (nebo 901) , nebo AP D-link DWL900ap ...
    Mate nekdo nejaky levny osvedceny AP, ktery umi client mod proti Orinoco AP ?
    Furt se klonim k moznosti pouzit AP , protoze od PCI karty bych musel vest asi 12-15m kabelu k antene, a z toho mam strach (utlum) , a taky to zvedne cenu na uroven AP...

Standardní

Ja ten Ovislink pouzivam asi tyzden a za ten cas som ho nemusel ani raz restartovat. Pracuje v klientskom móde, má 2 výstupy na Ethernet, z toho v 1 som ja a v druhom je switch+2-ja usery na ňom. Pravdou je, že som sa stretol aj s negatívnymi ohlasmi na toto AP, najmä na czfree.net sa dajú dozvedieť zaujímavé veci. V každom prípade si však treba poriadne preštudovať, čo po ňom tí ľudia chcú

Standardní

dik za info
    asi taky vyzkousim ten 1120AP , (pokud teda u nas vubec nejaky WiFi bude, protoze z celkovyho poctu lidi, co projevili vazny zajem, zatim podepsalo smlouvy jen 25% ... )

Standardní

Citace Původně odeslal Bolek
    dik za info
    asi taky vyzkousim ten 1120AP , (pokud teda u nas vubec nejaky WiFi bude, protoze z celkovyho poctu lidi, co projevili vazny zajem, zatim podepsalo smlouvy jen 25% ... )
    To máš tak. Najväčší problém je zohnať ľudí, ktorí sú do toho ochotný ísť. V akej konfigurácii chceš to AP používať?

Standardní

jen obycejne v modu klient... U nas ma ted jedna firma rozjet WiFi, a kdybych pouzil jeji zarizeni, tak by me to stalo asi 3500 Kc, musel bych podepsat smlouvu na 24 mesicu a stejne by to nikdy nebylo moje. Takze si koupim za cca 2100,- tenhle AP(vcetne 5db anteny - AP, na ktery se budu pripojovat je asi 200m vzdusnou carou od meho balkonu), nastavim ho do modu client, obyc ethernet kabelem propojim s PC a doufam, ze to pojede (pripadne dokoupim lepsi antenu)... Ted ale mam informace, ze nekteri lidi z naseho mesta couvly, a te firme se to mozna vubec nevyplati rozjizdet...

Standardní

Tá 5 dB ti asi stačiť nebude, ale však uvidíš. Neviem, či tam nemáte problém s rušením, ale 5 dB na 200 m

Standardní

jj, jsem si toho vedom, ale co kdyby , kazdopadne s tou ext. antenou pocitam, ale koupim ju, az uvidim, jak to pojede

Member
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal andy
    Tá 5 dB ti asi stačiť nebude, ale však uvidíš. Neviem, či tam nemáte problém s rušením, ale 5 dB na 200 m

My chytali 11dBku s 6m kabelu na 5km tak nevim,ale na 200m staci odyzolovat kabel .
    Jinak Ovis 1120 mame asi 12ks v siti a vcelku to slape az na jednu trasu(tu nejlehci cca 400m) tam mame hodiny s restartem.Ale jinak do 6km s dobrejma antenama neni 11Mb link technicky problem(pokud je vse jak ma-trasa,ruseni,anteny,VENKOV atd.).Klient jsem nerozchodil jen proti Compexu vnemz je PICMCIa s Agere? chipsetem a tosame ma Orinoko?..tak bych se bal po tom od toho chtit klienta.Jinak klient sel vpohode proti Ovisu,626ce i USRku 54Mb.Ale Compex ee(moc jsem se stim nesral,ale i tak.. )... .Obecne Ovislink je dobra volba (1120ka) ale v kontextu k cene,zazraky necekejte .

Standardní

Citace Původně odeslal Aldapo
    Klient jsem nerozchodil jen proti Compexu vnemz je PICMCIa s Agere? chipsetem a tosame ma Orinoko?..tak bych se bal po tom od toho chtit klienta.
    takze myslis, ze v klient modu to proti AP Orinoco nepojede?

Member
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Bolek
    Citace Původně odeslal Aldapo
    Klient jsem nerozchodil jen proti Compexu vnemz je PICMCIa s Agere? chipsetem a tosame ma Orinoko?..tak bych se bal po tom od toho chtit klienta.
    takze myslis, ze v klient modu to proti AP Orinoco nepojede?
    Myslet si muzu co chci a realita muze byt jina.
    Ale osobne bych si to napred vyzkousel.Ci si sprodavacem aspon domluvil ze pokud to nepojede tak to smim vratit(vetsinou to nejde,ale nekteri jsou ochotnejsi).

PS:Vlastne kecam....nekde v diskuzi czfree.net to tusim cipis postnul ze mu to jelo proti Orinoku tusim to byl ten klient mod.Si dej hledat tam na foru "1120" a poctes si.

Standardní

jj, vzdyt ja to cetl taky , ale jak tak shanim vsechny mozne informace o vsech ruznych zarizenich, zacinam mit zmatek v tom, co jsem kde cetl...
    S tim vypujcenim - bral bych to taky ze 100Megy, a tam asi moc vstricni nebudou...

Standardní

Citace Původně odeslal andy
    To by melo chodit, zde neni tak problem se silou signalu, ale spis s odrazy - pokud jsou treba ty AP v oknech ve velkych baracich..
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Standardní

poskytovatel bude mit AP na kosteliku na kopci a ja bud soupnu AP s prutem za okno, nebo pridelam antenu na balkon v 3-patrove bytovce...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání