Citace Původně odeslal Asmoo
Foxi,ten komu to staci,je ta skupina,co je na netu 1-2 hodiny denne a stahne minimum.Ten kdo denne hraje,neco stahuje,posloucha radio(proste je na netu x hodin),tech 5GB nemuze stacit a to urcite neni 10% procent uzivatelu.To navyseni rychlosti a zavedeni limitu je uplna kravina a je naprosto k nicemu krom toho,ze to pekne vypada,ze mi rychlejc nabehnou stranky a tot vse,nikde jinde to nepoznam a ani nemuzu vyuzit.Jestli budu cdcko stahovat 9 hodin nebo 3 hodiny je mi uz uplne jedno a takle si stahnu akorat 7 cdcek a nazdar...to je trapny.Osobne toho za mesic moc nenataham,radove do 1-2GB se urcite vejdu,ale blbej countr mi protaha v klidu 5GB a co potom?!Mam hrat s nastavenim modem/isdn?Sam hrajes/hral si countra,takze necekam odpoved ano.Stacila mi i 128,ping byl dobrej,256 je ted fajn na rychlejsi download(ze je to pres noc),ale 756 je mi uplne k nicemu s tim limitem,dej mi limit 20GB a nereknu ani popel.
pochop uz konecne ty cisla. 90% je tak obrovska vetsina ze proste 10% ma smulu.
zkus myslet trochu ekonomicky kdyz ti nejakejch 30% nejaktivnejsich lidi udela neuveritelnejch 90% veskeryho trafficu tak uz to sakra stoji za zvazeni jestli to neskrouhnout.
jezevec sice rika ze cena zahranicni konektivity je nizka kdyz se to bere ve velkym ale kdyz skrouhnes provoz na 50% a tim padem budes mit polovicni konektivitu ktera bude stat 75% puvodni ceny konektivity tak si porad usetril 25% nakladu a nastval mozna 10% uzivatelu, ze kterejch ale stejne pulka zustane protoze tu neni nic moc lepsiho.

20GB by nic neresilo (specielne u lidi s classicem by se do toho veslo nejakejch 98% lidi a traffic by klesl buhvi jestli o par %)
zrychleni je o tom ze kdyz neco potrebujes mas to hned ale ne o tom ze budes sosat 24/7 vyssi rychlosti.

Edit:
Mastr: totez plati pro to co pises ty ... s urovni ceskyho internetu a toho jak ho vyuziva normalni zakaznik (kterejch je 90%) ktery nejakej internetovej stream vubec nezajima protoze maj plechovy radio postaveny na monitoru jsou ty limity vic nez dostatecny. ostatne furt plati ze jestli se ti to nelibi muzes vzdycky jit jinam ...
spousta lidi si tohle pripojeni porizuje proto ze je telefon uz nebavi protoze je nespolehlivej a proto aby mohli na internet kdy si vzpomenou ale ne kvuli tomu aby u toho sedeli 18 hodin denne a vkuse koukali na film a poslouchali radio. spouste lidi docela staci i to gprs...