Citace Původně odeslal CompCrasher
Hmmm.... ale stejne sem se nakonec nedozvedel, co ti to tam vlastne litalo ... :D Hlavne, ze uz si upgradoval ( :D ) a sit ti funguje ..
Díkybohu to nebylo moje PC. :-D Byla to jedna služba z W2K advanced server, obdoba XPčkového QoS, bohužel už si nemůžu vzpomenout na název dané služby - packet filtering to nebyl, něco traffic něco... (nebijte mě za to, navíc W2KAS jsou jen EN a MS někdy něco přeloží/pojmenuje tak, jindy jinak)... Pomohlo její zastavení, ale pak fungoval jen první ping na jeden konkrétní cíl. Když zkusil něco tahat ze sítě, po chvíli okna vyblily cosi o chybějící službě a už na síť nemohl. Ve chvíli, kdy se to povolilo, zase bombardoval síť. XPčka si nemůže vynachválit a jak se mu do nich přitom nechtělo!

Ostatně dávat na PC pro běžné použití W2K advanced server je taky prasárna. Nemusela to ani tak být chyba těch Windows jako spíš možná VLASTNOST(?)...

Jinak PCI 3com 905 (EtherLink XL) tohle někdy dělají samy od sebe bez zjevných příčin od chvíle zapnutí PC. Některé to dělají kvůli zapnutému WakeOnLan (což je normální, bohužel vto tak tom nasazení musí být), jiné v AT strojích bez podpory WOL (a je to taky zakázáno) jen proto, že se jim chce (je to náhodný jev, ale každý den aspoň dvě z těch 10ti to udělají - od zapnutí (AT!) začnou mydlit). Bez BootROM to nedělají. Taky zajímavé, ale tohle neřeším, protože mě to nepálí - není to v místech, kde bych musel dělat na síti ;-). Samozřejmě se to řešilo vždy výměnou síťovky, ale asi jim to lezlo do peněz, takže se mění za Realteky a ty už porblémy nemají.

Snad to nikdo nelockne, protože už tu melu jen dokola samé blbosti ;-).