Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 55

Téma: [HTML] Valid HTML 4.01

Standardní

V mozille (1.6) trochu presahuje text z leveho sloupce do stredoveho.

Standardní

Do ***! Mozilla zobrazuje jednotky EM uplne inak Tak to budem musiet vratit na px
    P4-520 (NW - 2800 MHz) - AC Super Silent 4 Ultra TC /// Radeon 9600PRO 128MB - AC ATI Silencer 2 /// Corsair 1GB 400MHz /// MSI - MS-6742, 865PE Neo /// Creative X-FI XtremeMusic /// Maxtor 7200rpm, 80GB, 8MB // WD 120GB, 2MB

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

ten text v nepresahuje z leveho sloupce do stredoveho jenom v mozile, ale i IE6.0 bohuzel
    PC:A64 3000+ (2340@260@1,5V), watter cooled, 2x512 MB GEIL 210 CL2-2-2-5
    Notebook: Asus M6800N, P-M 1,6

Standardní

Citace Původně odeslal wEnC
    ten text v nepresahuje z leveho sloupce do stredoveho jenom v mozile, ale i IE6.0 bohuzel
    No ale uz dufam nie!
    P4-520 (NW - 2800 MHz) - AC Super Silent 4 Ultra TC /// Radeon 9600PRO 128MB - AC ATI Silencer 2 /// Corsair 1GB 400MHz /// MSI - MS-6742, 865PE Neo /// Creative X-FI XtremeMusic /// Maxtor 7200rpm, 80GB, 8MB // WD 120GB, 2MB

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal wail
    No ale uz dufam nie!
    Ale jo, ale to je zpusobeno tim ze mam nastavene o neco vetsi fonty, takze si za to rozhozeni tak trochu mozna muzu sam.
    vlevo ta spodni obrazovka je klasicke winXP, tam je spravne, okno nad tim je to moje rozhozene.
    http://212.20.80.31/test/granddesign.jpg
    PC:A64 3000+ (2340@260@1,5V), watter cooled, 2x512 MB GEIL 210 CL2-2-2-5
    Notebook: Asus M6800N, P-M 1,6

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

Standardní

asi patrim mezi ostrozrake ... pismo mi vyhovuje

Standardní

někomu může vyhovovat, někomu může připadat malé a od toho jsou relativní velikosti písma

a ještě dodám jedno - nechápu k čemu je touha po validnosti kódu, když pak člověk nemá šanci si zvětšit písmo a nedej bože kdybych používal jen textový prohlízeč - ach jo, ale je to validní - promiňte INVALIDNÍ!!!
    Přišel jsem, viděl jsem a stále jsem LAMA

Standardní

Citace Původně odeslal dort
    někomu může vyhovovat, někomu může připadat malé a od toho jsou relativní velikosti písma

a ještě dodám jedno - nechápu k čemu je touha po validnosti kódu, když pak člověk nemá šanci si zvětšit písmo a nedej bože kdybych používal jen textový prohlízeč - ach jo, ale je to validní - promiňte INVALIDNÍ!!!
    Rozhodoval jsem se, jestli to mám vůbec komentovat, ale opravdu musím... Kód validní být musí a to z prostého důvodu standardizace jazyků používaných na Internetu... Pokud jednou budou lidé psát validní kód, bude zobrazen stejně ve všech prohlížečích na všech PC a úplně zmizí problém "optimalizováno pro..."... Nevím, jestli to chápeš, ale to, že stránky napíšeš validní ušetří práci hlavně Tobě, protože se nebudeš muset zaobírat otázkou "jak se to asi zobrazí v tomhle prohlížeči...". Když budou stránky validní a prohlížeč je zobrazí špatně, už to není tvůj problém...
    -- under construction --

Standardní

4 kaltas - ach jo, opravdu jsem se musel nasmát u Tvého příspěvku, a to prosím, není urážka

představa, že si někdo za peníze nechá stvořit web, který se bude zobrazovat v každém prohlížeči jinak, a představa jak klient platí za takto odvedenou práci, po Tvém argumentu, že je kód validní, takže to že je špatně zobrazen, je chby toho hloupého prohlížeče, kteří lidé používají no nevím zda by Tě ještě někdy požádali o nějaké stránky

pokud jen něco málo víš o www stránkách, tak jsi musel být velice opilý, anebo ve chvíli kdy jsi to psal nespvéprávný - neb takovou snůšku hlouposti jsem již dlouho nečetl

1) neomezuj stránky - pokud máš HTML validní kód - HLAVNĚ BEZ TABULEK - pak se vždy zobrazí stejně - neb co čekat do HTML, že?

2) pokud tento dokument dobře "ostyluješ" pomocí CSS - a pak ho otrocky ODLADÍŠ pro většinu prohlížečů - tak poté můžeš tvrdit, že jsi stvořil www prezentaci

3) víš, že www stánky si prohlíží i handicapovaní lidé, kterým TABULKY nic neřeknou, nebo třeba jen slabozrací, kteří si potřebují zvětšit písmo, co odpovíš na tohle, když už jsi mi udělal takové HLOUPÉ A NESMYSLNÉ ŠKOLENÍ!

Standardní

představa, že si někdo za peníze nechá stvořit web, který se bude zobrazovat v každém prohlížeči jinak, a představa jak klient platí za takto odvedenou práci, po Tvém argumentu, že je kód validní, takže to že je špatně zobrazen, je chby toho hloupého prohlížeče, kteří lidé používají no nevím zda by Tě ještě někdy požádali o nějaké stránky
    Stranky sa vzdy budu zobrazovat v niektorych browseroch inak - uz len preto, ze existuju aj ine OS ako Windows a v tych OS su ine fonty...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Stranky sa vzdy budu zobrazovat v niektorych browseroch inak - uz len preto, ze existuju aj ine OS ako Windows a v tych OS su ine fonty...
    promiň, ale Tvoje tvrzení je maličko zbytečně demagogické, neb rozhodně nikdo nemluvil o rozdílu ve fontech, a pokud se nemýlím, bohuželk s platformou MAC nemám přímé zkušenosti, v případě dobře zadaných "rodin" písem se dá hodně přiblížit i písmo na jednnotlivých platformách - ono ani těch písem upřímně moc není, že

Standardní

Bohuzel s takovym pristupem se to jeste dlouho nezmeni < btw to ze nekdo nepouziva rozumnej prohlizec kterej umi slusne zoomovat (ne, vubec nenarazim na IE ) a pritom nadava ze nemuze zvetsovat text podle libosti je podle me pitomec
    rainbow: no tak pro nekoho kdo posouva elementy po pixelech je to asi neresitelny, ale ze by drobna zmena sirky textu tolik delala s layoutem stranky
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Standardní

Citace Původně odeslal ripper
    Bohuzel s takovym pristupem se to jeste dlouho nezmeni < btw to ze nekdo nepouziva rozumnej prohlizec kterej umi slusne zoomovat (ne, vubec nenarazim na IE ) a pritom nadava ze nemuze zvetsovat text podle libosti je podle me pitomec
    rainbow: no tak pro nekoho kdo posouva elementy po pixelech je to asi neresitelny, ale ze by drobna zmena sirky textu tolik delala s layoutem stranky
    mimo IE6, 5,5 a 5 používám normálně Mozzilu, ale ten spot, nebyl o mně, ale pokud se nemýlím o 70 - 90% populace, pro které se v "dílně tohoto pána" budou vyrábět prezentace za peníze klientů - toť má odpověď

a upřímně "zoomovaní" všeho, jako třeba v Opěře to je občas maso, chudák člověk, když se tím má pak prokousat - jen jednoduchá představa zkus 2x větší písmo na webu s obrázky, díky nechci, bože to je problém posadit písma na RELATIVNÍ velikost

a ještě poslední dodatek - někdo vyrobí zmetek, a já si kvůli tomu pořídím jiný prohlížeč abych ho přečetl, hm zajímavá myšlenka - zkus si to představit třeba u Tvého mobilu, firma vyrobí zmetek a Ty budeš v pohodě a postavíš si síť ve které bude fungovat

Standardní

Odporucam pozriet niektore stranky napriklad v nejakom Linuxe, kde su standardne nainstalovane len fonty z XFree86. Tie fonty su dost divne a na niektorych strankach to robi poriadny bordel (ale mnohym inym to zase nevadi). Konkretne na tom Granddesign ten text prelieza cez tu ciaru...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Odporucam pozriet niektore stranky napriklad v nejakom Linuxe, kde su standardne nainstalovane len fonty z XFree86. Tie fonty su dost divne a na niektorych strankach to robi poriadny bordel (ale mnohym inym to zase nevadi). Konkretne na tom Granddesign ten text prelieza cez tu ciaru...

a nebude to maličko INVALIDNÍ definicí fontů v samotné stránce ?

pardón - oni tam pro jistou nejsou nadefinovné vůbec!!!!

zpět, jsou nadefinovány pro jednotlivé oblasti, pardón nečtu pozorně, moje chyba

Standardní

Je to mozne - mne sa nechce hrabat sa im v kode...
    IMHO je najvacsi problem v tom, ze validny kod nie je postacujuca podmienka na to, aby sa stranka dobre zobrazovala vo vsetkych prehliadacoch. Takze sa da pouzivat len nejaka podmnozina teoretickych moznosti HTML (a CSS), ktora funguje viac-menej rovnako v najpouzivanejsich prehliadacoch alebo je to plne vselijakych scriptov, ktore to menia podla prehliadaca...

Standardní

Je to mozne - mne sa nechce hrabat sa im v kode...
    IMHO je najvacsi problem v tom, ze validny kod nie je postacujuca podmienka na to, aby sa stranka dobre zobrazovala vo vsetkych prehliadacoch. Takze sa da pouzivat len nejaka podmnozina teoretickych moznosti HTML (a CSS), ktora funguje viac-menej rovnako v najpouzivanejsich prehliadacoch alebo je to plne vselijakych scriptov, ktore to menia podla prehliadaca...
    no konečně někdo napsal stejnou myšlenku jako já, jenže já ji nasměřoval "natvrdo" jen na písmo .................. díky

a poslední dodatek - nedalo mi to fakt jsem prošel CSS soubor

to je fakt ZVĚRSTVO na člověka který nabízí vytvoření stránek za úplatu

body { font-family: verdana; ............................ }

.akcia {font-family : Verdana; }
    .klasik2 { font-family : Verdana;}
    .cena { font-family : Verdana;}
    .tabulkanadpis { font-family : Verdana;}
    .klasik {font-family : Verdana; }
    .klasiknadpis { font-family : Arial;} tak tohle tam patří - pardón

dál to nebudu kopírovat, příjde mi to dost odstrašující a transparentní

Standardní

Hm hm - musim souhlasit s Dortem... Profi firma se pta na foru jak udelat validni stranky MOMENT... Tady neco nehraje - to snad ma vedet sama, ne ... Taky mam vaildni HTML 4.01 transitional i CSS (to by taky myslim neskodilo... i kdyz profici by meli mit XHTML Strict, vyber CSS pomoci PHP atd... ) BTW v tom vasem baliku sluzeb jsem nenasel ani slovo o cene PHP s databazemi a taky pochybuju, ze si nekdo udela page u firmy JENOM HTML...
    - rekl bych, ze kniha navstev v PHP to minimalne jisti... ale jinak pls NO FLAME a page nejsou spatny... - to je muj nazor...

P.S. Moje page klanu AoF - http://aof.valka.cz Zajimaly by mne vase nazory...
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Standardní

nejsou špatný s tím souhlasím ......................... jen ta otázka na validitu mne dostává, neb kvůli jedné ikonce šel by světa kraj, ale jen kvůli ikonce

4 HARDMAN - jednoduché, vkusné

Standardní

a ještě poslední dodatek - někdo vyrobí zmetek, a já si kvůli tomu pořídím jiný prohlížeč abych ho přečetl, hm zajímavá myšlenka - zkus si to představit třeba u Tvého mobilu, firma vyrobí zmetek a Ty budeš v pohodě a postavíš si síť ve které bude fungovat
    nerikal sem aby sis porizoval jinej browser na precteni, ale na zvetsovani a podobne. nevim proc stranku s absolutni vyskou textu nazyvas zmetkem tvoje srovnani s mobilem je dost postaveny na hlavu, protoze i v tom blbym IE si tu stranku zobrazis, nerikej ze ne
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Standardní

4 ripper - nikdy jsem ji ZMETKEM nenazval, jen jsem pronesl, že je invadlidní a to je, neb onma se zobrazí, ale promiň dokážeš si uvědomit, že né každý má zdravý zrak? asi ne, škoda, ale pak máš pravdu, že ta stránka je zmetek, neb je jen pro ostro zraké, a Ty kdož máš náhosou problém se zrakem, ty takové stránky nepotřebuješ ...............

a mimochodem, kdyby to byla soukromá stránka neřeknu popel, ale to je stránka výrobce stránek pro jiné, zamysli se, prosím .....................

a přirovnání, je dobře, já to prostě nepřečtu!

Standardní

Citace Původně odeslal Hardman
    Hm hm - musim souhlasit s Dortem... Profi firma se pta na foru jak udelat validni stranky MOMENT... Tady neco nehraje - to snad ma vedet sama, ne ... Taky mam vaildni HTML 4.01 transitional i CSS (to by taky myslim neskodilo... i kdyz profici by meli mit XHTML Strict, vyber CSS pomoci PHP atd... ) BTW v tom vasem baliku sluzeb jsem nenasel ani slovo o cene PHP s databazemi a taky pochybuju, ze si nekdo udela page u firmy JENOM HTML...
    - rekl bych, ze kniha navstev v PHP to minimalne jisti... ale jinak pls NO FLAME a page nejsou spatny... - to je muj nazor...

P.S. Moje page klanu AoF - http://aof.valka.cz Zajimaly by mne vase nazory...
    1) Aka profi firma?
    2) Balik BIG ma PHP v cene
    3) Od nikoho som nechcel kritiku webu...

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

4 ripper - nikdy jsem ji ZMETKEM nenazval, jen jsem pronesl, že je invadlidní a to je, neb onma se zobrazí, ale promiň dokážeš si uvědomit, že né každý má zdravý zrak? asi ne, škoda, ale pak máš pravdu, že ta stránka je zmetek, neb je jen pro ostro zraké, a Ty kdož máš náhosou problém se zrakem, ty takové stránky nepotřebuješ ...............

a mimochodem, kdyby to byla soukromá stránka neřeknu popel, ale to je stránka výrobce stránek pro jiné, zamysli se, prosím .....................

a přirovnání, je dobře, já to prostě nepřečtu!
    co tohle forum? tady take nejde zvetsit text a nikdo si nestezuje. btw kdzy neco nevidim vemu si brejle ne?
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    co tohle forum? tady take nejde zvetsit text a nikdo si nestezuje. btw kdzy neco nevidim vemu si brejle ne?
    když k všemu přistoupíme takhle, tak bych nechtěl skončit na vozíčku, neb pak by jsi mi řekl: SCHODY - NO CO VYPLAZ SE! -

bože, proč?

vždyť stačí písmo postavit relativně a je klid a nemusím si brát brýle a to nekomntuji možnost, že bych byl slepý a poslouchal neustále tabulka, tabulka, tabulka ..............................................

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

tak sorry ael to je trosku neco jineho. kdyz si koupis noviny nadavas vydavateli ze to je malim pismem?
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání