Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Nevim jak rozchodit CGI

Standardní Nevim jak rozchodit CGI

Zdravim, ucim se v Perlu a chtel bych delat CGI scripty, ale abych je mohl vyzkousel tak potrebuju webovy server. Nainstalovat jsem si tedy Abyss Web Server (Apache se mi nak nechtel ani nainstalovat) podle jeho dokumentace jsem si jakz takz nastavil CGI. Kdyz si spustim stranku do ktery mam zadat jmeno potom kliknou na Odeslat a mela by se mi otevrit stranka kde je napsano to co jsem tam zadal, tak se mi po kliknuti na to tlacitko otevre dialog pro stahovani souboru a misto aby se ten skript spustil, tak se mi zacne stahovat do kompu. Jsem uplna Lama a nevim jak to chodi. Bohuzel je vetsina dokumentace anglicky a ja znalosti tohoto jazyka zrovna neoplyvam. Predem diky za reakce
    Intel Pentium 4 2.4 GHz, 512 DDR, GF4 Ti 4200 128MB, SB Live 5.1, Soltek 85 ERV, Seagate Barracuda V 80 GB a 160 GB, Lite-ON SOHW 1633S, Win XP, Linux (aktualne Danix)

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

ten server posila spatnou hlavicku content-type, pokud to umi i cgi, resp perl, jakoze jo, tak posli hlavicku
    Kód:
    content-type: text/html
    a zobrazi se to jako html stranka, popr
    Kód:
    content-type: text/plain
    to pak bude jako obyc text. Jak se to dela to ti neporadim, cgi/perl nedelam.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Projed tu stranku web-snifferem a nahod sem vystup co ti to hodi.

Pokud to mas na lokalu tak to prozen HTTP Interceptorem ( http://www.siliconwold.com/intercept...eptor_home.htm )

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    Projed tu stranku web-snifferem a nahod sem vystup co ti to hodi.

Pokud to mas na lokalu tak to prozen HTTP Interceptorem ( http://www.siliconwold.com/intercept...eptor_home.htm )
    Nak jsem neprisel jak rozbehat ten interceptor, tak jsem to hodil na net a projel tim snifferem. Tady je presne vystup co mi to napsalo:

Connect to 212.71.128.29 on port 80 ... ok

GET / HTTP/1.1[CRLF]
    Host: CGI.wz.cz[CRLF]
    Connection: close[CRLF]
    Accept-Encoding: gzip[CRLF]
    Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, application/x-shockwave-flash, application/x-gsarcade-launch, */*[CRLF]
    Accept-Language: cs[CRLF]
    User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Web-Sniffer/1.0.7 (web-sniffer.net)[CRLF]
    Referer: http://web-sniffer.net/[CRLF]
    [CRLF]
    HTTP Response Header
    Name Value Delim
    HTTP Status Code: HTTP/1.1 200 OK
    Date: Tue, 23 Mar 2004 19:07:52 GMT CRLF
    Server: Apache/2.0.48 (Unix) CRLF
    Last-Modified: Sun, 21 Mar 2004 13:05:11 GMT CRLF
    ETag: "167d8ec-5dc-d4b58fc0" CRLF
    Accept-Ranges: bytes CRLF
    Vary: Accept-Encoding CRLF
    Content-Encoding: gzip CRLF
    Content-Length: 752 CRLF
    Connection: close CRLF
    Content-Type: text/html CRLF

Content (encoded: 0.73 KiB / decoded: 1.46 KiB)
    <html>

<head>
    <title>Zadej jmeno</title>
    </head>

<body><div align="center"><table width="496" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td></td><td>
    <script type="text/javascript">
    <!-- /* (c) 2001 AdCycle.com All Rights Reserved.*/
    var id=189; var jar=new Date();var s=jar.getSeconds();var m=jar.getMinutes();
    var flash=s*m+id;var cgi='http://ad.wz.cz';
    var p='<iframe src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=6&amp;t=_top&amp;id='+flash+'&amp;type= iframe" ';
    p+='height="60" width="468" border="0" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" ';
    p+='vspace="0" frameborder="0" scrolling="no">';
    p+='<a href="'+cgi+'/click.cgi?manager=adcycle.com&amp;gid=6&amp;id='+f lash+'" target="_top">';
    p+='[img]'+cgi+'/ad.cgi?gid=6&amp;id='+flash+'[/img]</'+'a></'+'ifra'+'me>'; document.write(p); // -->
    </script><noscript><div></div></noscript>
    </td></tr></table></div>

<FORM ACTION="/cgi-bin/index.cgi">

Zadejte sve jmeno: <INPUT NAME="name" size="20">

<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Odeslat">
    </FORM>
    </body>

</html>

Jinak uz jsem si nainstaloval ten Apache (predtim jsem tam mel Abyss web server) a dela mi to porad to samy (bud se mi jenom zobrazi ten kod, nebo se to chce stahovat do kompu). Vypada to ze budu mit asi chybu nekde v tom kodu, ale at sem to prohlizel jak jsem chtel, tak jsem zadnou chybu nenasel. Pokud chcete videt presneji co to dela, tak je to na cgi.wz.cz, je to hodne trapny, dal jsem to tam jenom abych se to trochu naucil. Pujcil jsem si i knizku o Apachi, a nastavil jsem si v tom configu vse co tam psali, ale furt nic. Pls pokud byste mi sem mohli napsat nejaky podrobny navod, jak se ma co presne delat, tak bych vam byl moc vdecny. Je mozny ze delam chybu nekde v postupu.
    Intel Pentium 4 2.4 GHz, 512 DDR, GF4 Ti 4200 128MB, SB Live 5.1, Soltek 85 ERV, Seagate Barracuda V 80 GB a 160 GB, Lite-ON SOHW 1633S, Win XP, Linux (aktualne Danix)

Standardní

No na wz.cz to ani chodit nemuze. Oni tam totiz PERL verejne nemaji Tam tak max PHP.

Tim se vtira otazka: Perl mas? Myslim jako program, ne jen zavedenou podporu do serveru.

Tady je jednoduchy navod na Apache a Perl. Zkus se na to mrknout.

Standardní

to ze webzdarma nema podporu cgi skriptu jsem uz slysel ja to tam dal jenom tak. Ale nefunguje mi to ani na localu. Jinak Perl samozrejme mam (psal jsem to hned v mem prvnim prispevku). Jinak diky za ten odkaz uz se tam divam, a doufam ze to podle toho dokazu nastavit. Vetsina navodu co jsem nasel byla v anglictine a v ty nejsem zrovna prebornik.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání