Reakce na Marselus Wallace...
ad 1) shrnme ze existence samostatne partition na swap na systemovem disku rozhodne neni "hovadina"
ad 2) napriklad Windows XP Proff. maji standardne plovouci swap... velky pevny swap je urcitym resenim... ale ne kazdy potrebuje 2 GB zabrane pevnym swapem (me by posledni tyden napriklad zcela stacil pevny swap 256MB + pripadnou pohyblivou cast bych uz nevyuzil)
ad 3) zda se mi irelevantni, nechapu s cim polemizujes, nebo co doplnujes
ad 4) nejde to uplne normalne (alepson ve Windows), protoze standardni nastaveni Windows XP ma plovouci swap... lehce se stane ze pred nastavenim swapu na pevnou velikost (pokud to neudelate skutecne hned) se na konec puvodni plovouci oblasti dostanou dalsi data a nasledne vytvorena pevna oblast uz neni jednolita
ad 5) zapis/cteni ze swapu je obvykle posledni operaci co windows pred padem provadeji, obvykle pri padu systemu dojde k zastaveni a roztaceni disku (alepson u me), muze se stat ze zakolisa napeti na 5V a sposta dalsich veci...
jakekoliv zonglovani se zkratkami prenosovych rezimu a zabezpecni protokolu je k tomuto tematu irelevantni
ad 6) page size je system specific, muze byt vetsi nez 4kB (ale to je jedno, nejedna se o typickou situaci u bezneho cloveka),
zkuste si ukoncit nejaky proces ktery zabira rekneme 10 MB a je kompletne odswapovan (staci chvili nepouzit) a pozorujte velikost swapu, klesne okamzite o celych 10MB, funguje to i naopak, situace kdy dojde o odswapnuti jedne jedine 4kB stranky je vyjimkou, typicky jde o cele bloky pameti, ale to vsechno zalezi na strategii ( ve Windoze to umi ovlivnit napriklad cacheman)
ad 7) neni rozporu

Odpověď s citací