Poradte jak na to? No tak pro zacatek jestli mam pouzit nejakou pastu nebo jemnejsi smirkovy papir atd...
Poradte jak na to? No tak pro zacatek jestli mam pouzit nejakou pastu nebo jemnejsi smirkovy papir atd...
Lidi to se nikdo nepodelite o svy zkusenosti![]()
jednodussi je to vodnim smirkem.
koupis smirgl 600, 800, 1000, 1500
vemes sklo smirgla polozis na nej, neni spatny voboji namocit zespodu , lip se ten smirgl prilepi na sklo, nevlnise. Pocakas smirgl aj zvrchu, potom po nem krouzivyma pohybama jezdis, nejlepe do osmicky.
Zacnes 600 az je to uplne rovnomerne vobrouseny des vis a vis.
je to celkem pracne, zalezi jak moc je hs krivej.
edit: jesi to chces z ust odbornika napis sz Visbymu, ten je v tom machr![]()
■C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ6 ■ 2gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
"As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■
No já ti teda moc neporadim, ale myslím si, že heatspreader je už z výroby dostatečně hladký. Podlě mě bys lapováním nedosáhl měřitelného výsledku. Odhaduju max 1°C a to je v rámci chyby. Máte snad někdo jiné zkušenosti?
Asus COMMANDO bios 803, Core DUO 6400 (3,5GHz, 440 FSB), Gainward 8800GTX, 2x Raptor 150 (RAID 0) + 400GB Seagate, 2GB DDRII Kingston 677, SATA Barča 400GB, EIZO 1931
2louis
ten muj byl trochu propadlej ke stredu, myslim ze se to zlepsilo tak vo 2stupne. Nutnejsi je obvykle lapovani heatsinku
■C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ6 ■ 2gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
"As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■
Souhlasim, vyhrát si s heatsinkem, někdy předtím jsem to tu psal, teplotu jsem snížil asi o 8°C.
MB G... a to už taky není pravda ;)
A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........
Vedle povrchu zakladny je taky zasadni pritlak spony, neni-li dostatecny hodi se ju trochu vohnout - bacha at nepraskne, lepsi nez vohybat je mezi ni a heatsink dat nejakou podlozku- prouzek oskarty treba![]()
pritlak a misto kam spona tlaci sou mnohem dulezitejsi nez nejaka drobnejsi nerovnost na zakladne chladice.
2millisx hohohooo co to mas za super vykonny 3d kartu![]()
Posmech stranou je to supr karta, taky sem ju mel a paradne si snou zaparil..... ehm..err pravda na celeru 800![]()
Jo, už tu bylo i přirovnání jako sněhulák v pralese, akorát že topí jako... no prostě přímotop hadra. Navíc nostalgie,z dob Celer 300A, tam jsem začal OC
![]()
Jinak čekám na ježíška(samozřejmě sám na sebe)
R9000PRO 128MB.
Výše to nepůjde, nemám desku s tím přídavným napájením.
P.S. Jak poznám, že nemám správný přítlak?(logicky nepoznám,, ale třeba něco máš
![]()
Toť fsio.!
JAK - desku s pridavnym napajenim?! Jestli tim myslis na Radeona 9700Pro a spol., tak ty se napaji ze zdroje ne z desky...Původně odeslal Millisx
What?Myslíš vážně?
Já se v tom už vůbec nevyznám.
Dyť mám na bordu nakreslenej ale neosazenej konektor, (s tvarem napájení zdroje to jo) a je tam napsané AGP PRO. Tak jsem myslel, že to je special.. A ještě jak je osazený AGP tak je tam taky přikreslený ještě delší konektor, tak co je KUA tohle??
Ale to už bych měl i strach o ten 250W zdroj.
Tak co??
SamozřejměPůvodně odeslal Zilla
![]()
A64 3700+,Dfi-LanParty UT nF3 Ultra-D,Gigabyte N66T128VP,,Hitachi 160GB,CDRW,CD,Levicom VisiblePower 500W,Hyundai F790D,
OK,ok, díky, máte pravdu, už jsem si to vyhledal.ale tak co znemená tohle??
Dyť mám na bordu nakreslenej ale neosazenej konektor, (s tvarem napájení zdroje to jo) a je tam napsané AGP PRO. Tak jsem myslel, že to je special.. A ještě jak je osazený AGP tak je tam taky přikreslený ještě delší konektor,vlastně takové nějaké prodloužené AGP, tak co je KUA tohle??
No tak diky za odpovedi a vypada to ze lapovat heatspreader se asi nebude![]()
pritlak poznas asi tak ze mas voproti vostatnim se stejnym procalem stejnym chladicem dost jinou teplotu. Nebo dyz sundas chladak
tak se podivej jak je tam otisknutej procaal, dyz je otisk nerovnomernej neco neraje- je to krivy nebo blbej pritlak.
Neco malo najdes i tady.
Abit BD7II Raid; PIV 1,8A@2,4Mhz+Zelman CNPS7000AlCu; MSI GF4TI4200 310/610+velkej pasiv+Arctic Fan TC-1 80*80*25; WD XL400JB+XL1200JB; Plextor PX2410A+DVD Toshiba 16x/40x; SBLive 5.1 (mp3+gamer); LCD Hyundai Q17; Suntek STK6303 Alu.
mno ten to bere teda hákem![]()
takdle by vylapovanej heatsink vypadat nemel, procak by stal taky jeste trochu pojezdit..
Navod na chladicPůvodně odeslal Fila
http://helium.webz.cz/hw/coolers_lapovani.html
![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)