Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Pasiv na ASUS r9600se - poraďte

Banned
    Vliv
    0

Standardní Pasiv na ASUS r9600se - poraďte

potřeboval bych sehnat nějaký pasiv, který by mi uchladil můj ASUS (viz podpis)...nejlépe i přes paměti.
    Také bych potřeboval poradit způsob uchycení toho pasivu, aby mi nevyprchala záruka kdybych potřeboval sundat pasiv a vrátit tam aktiv...

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

nevim, jak ta karta vypada, nicmene vetsinou na grafikach vadi nejaky soucastky mezi gpu a pametma, nez aby se tam dal dat jednolity pasiv. proto bych, byt tebou, spis pouvazoval nad 1) pasivem na gpu a 2) pasivky na pametech.
    ad 1 - staci jakykoliv pasiv, ktery prichytis pres diry v pcb, za ktery je soucasny chladic prichycen
    ad 2 - staci rozrezat nejaky stary pasiv a prilepit teplovodivou pastou nebo oboustranne lepici paskou

existujou i jiny zpusoby, tohle jsou nektere z tech "vratnych" pro ucely reklamace...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Member
    Vliv
    269

Standardní

Já svýho Radeona 9100 chladím Zalmanem NB32J (zlatej), jak peče tvá karta nevím.
    E2160

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

nedoporucuji r9600 chladit pouze pasivne, karta fakt pece takze tady uz je vetsi riziko poskozeni jadra teplotou.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

je to SE a hmatovou metodou jsem zjistil ze pri BF1942 po hodince hrani nepece tolik, ale otazka je jak moc je dobrej ten vetracek...sezenu link a foto...nekde na asusackym webu...

Standardní

Na pasivy na paměti se vykašli, nic ti to nepřinese, max. jednotky mhz při taktování.

Pro chlazení gpu bych se taky přimlouval za aktivní chlazení. Kup si chladič na nějakou PII (150kč), vyvrtej do něj díry podle pcb grafiky (zespoda na něj přilož původní chladič, obkresli díry) a vyměň ho za původní (předpokládám, že ho držej dvé bílé sponky v pcb). Větráček pak připoj buď na 5V do molexu nebo přes zenerku na 6V, nebude to slyšet a bude to chladit jak víno.

Standardní

Jestli mas penizky nazbyt tak si porid VGA silencer od Arctic cooling
    Ten by ti ji mohl uchladit i pasivne.
    ASUS A6T-AP017

Banned
    Vliv
    0

Standardní

slyšet to bude a já chci pasiv jen mi poraďte nějakej good...r9600se není karta co by nějak masivně pekla a v case mám pod 40°...

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    nedoporucuji r9600 chladit pouze pasivne, karta fakt pece takze tady uz je vetsi riziko poskozeni jadra teplotou.
    mno teda nevim,fakt je ze pece dost,ale r9600 od powercooru ma pasiv v zakladu a to docela maly......
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    mno teda nevim,fakt je ze pece dost,ale r9600 od powercooru ma pasiv v zakladu a to docela maly......
    no přesně, viděl jsem někde na testu obrázek 9600se od nějaký firmy a taky s pasivem - tenhle aktiv neníé o nic větší než ten třeba na parhelii a té by také stačil pasiv

Vliv
    299

Standardní

co ja sem mel v ruce 9600 tak pekla docela dost ani sem na ni neudrzel po pretaktovani ruku. a i ten vga silencer by se roztopil slusne pruvan musi bejt.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

co ja sem mel v ruce 9600 tak pekla docela dost ani sem na ni neudrzel po pretaktovani ruku. a i ten vga silencer by se roztopil slusne pruvan musi bejt.
    1) netaktuju u SE to nema cenu a 2) viděl jsem i 9600se karty s pasivem od výrobce...jen se ptám jaký tam nejlépe dát, ne jestli to půjde - to vím že ano, jen je potřeba slušný pasiv...

Vliv
    299

Standardní

no dal bych ho tam podle toho jak mas usmernenej pruvan v bedne. aby vzduch proudil prez zebra pasivu ( pasiv je ppovetsinu orientovanej na jednu stranu stylem IIIIII ). a budes tam muset dat nejaky socketovy treba coolermaster.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

ok a když tu mám dva pasivy oba sc370, jeden z 566 a jeden z 900 celera, dali by se použít? bez vrtání apod.? třeba nějakou páskou teplovodivou?...nebo je lepší investovat do nových a vyzkoušet je na místě v Tntrade, jak mi tam radil ten chlap?

Member
    Vliv
    269

Standardní

Citace Původně odeslal Likedi
    ok a když tu mám dva pasivy oba sc370, jeden z 566 a jeden z 900 celera, dali by se použít? bez vrtání apod.? třeba nějakou páskou teplovodivou?...nebo je lepší investovat do nových a vyzkoušet je na místě v Tntrade, jak mi tam radil ten chlap?
    Jestli máš někoho, od koho si můžeš půjčit Zalman na chipset, tak ho vyzkoušej - to je stoprocentně bez vrtání
    Pasivy na paměti... Mno já mám nějaký 4ns echt šmejdy, ale vzhledem k full pasivnímu chlazení je dobrý z karty vytánout každej joul.
    E2160

Vliv
    299

Standardní

no bez vrtani , to jedine nalepit teplovodivym lepidlem a nebo poridit vga silencer a mas to bez problemu, protoze ty maly chladice co se prodavaj na vGA ani nejak moc nechladej krome vga silenceru a drahych heatpipe od zalmanu.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal tnf
    Citace Původně odeslal Likedi
    Jestli máš někoho, od koho si můžeš půjčit Zalman na chipset, tak ho vyzkoušej - to je stoprocentně bez vrtání
    Pasivy na paměti... Mno já mám nějaký 4ns echt šmejdy, ale vzhledem k full pasivnímu chlazení je dobrý z karty vytánout každej joul.
    no já ty zalmany můžu vyzkoušet v tntrade nový žejo) ale paměti teď mám a jsou lehce teplý když opravdu hraju ale jinak skoro ne takže tam bych nalepil obyc dimmovy chladice...
    jeste: co s tim lepenim co je nejlepsi a jde dobre sundat?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání