Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Problem s diskem Seagate 160Gb

Standardní Problem s diskem Seagate 160Gb

Mam disk Seagate ST3160023A.... rozdelenej na 2 partition... boot a data.... dneska sem ho bral ke kamosovi... vsecko v pohode... nakopcil data a pak se mi koukal do slozek... jenze... chtel otevrit slozku (download) a hodilo to chybu svazek chybi nebo tak neco... postupne odpadavaly vsechny slozky az odpad celej disk... proste se tam nedostal... tak sem ho vzal domu... doma to hodilo : nelze spustit operacni system... tak sem hodil 2. disk jako master a tenhle jako slave... kdyz sem dal v XPs spravovat disky ukazalo mi to : 1. partition neprirazeno... tak sem to zformatoval... 2. partition aktivni... cili jakoby v poradku.... jenze kdyz se k ni chci dostat hodi mi to : XPs : Disketa v jednotce F: neni naformatovana... ;o) kdyz dam vlastnosi tak vidim ze file system je RAW... nevite jak zachranit data? fakt to potrebuju!!!! Thx

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

s těma datama se rozluč. prostě tu někdo nečte FAQ, tak neví, že jak zacházet s diskama nad 128gb, tak to podle toho dopadá. a tak wokna místo nad 128gb zapisovaly hezky znova od začátku...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

hmmm, to je novinka aj pre mna, odpoved je toto

2) Pokud používáte OS Win2000 nebo WinXP a používáte default IDE ovladače od Microsoftu (tzn. ne VIA IDE, Intel Application Accelerator atd), musíte mít nainstalován SP3 v případě Win2000 nebo SP1 v případě WinXP, jinak tyto systémy nebudou schopny vidět plnou kapacitu disku, ale jen 128GiB/137GB.
    Pro Win2K je info zde http://support.microsoft.com/default...b;en-us;305098
    Pro WinXP je info zde http://support.microsoft.com/default...b;en-us;303013
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Citace Původně odeslal Marek
    hmmm, to je novinka aj pre mna, odpoved je toto:?

2) Pokud používáte OS Win2000 nebo WinXP a používáte default IDE ovladače od Microsoftu (tzn. ne VIA IDE, Intel Application Accelerator atd), musíte mít nainstalován SP3 v případě Win2000 nebo SP1 v případě WinXP, jinak tyto systémy nebudou schopny vidět plnou kapacitu disku, ale jen 128GiB/137GB.
    Pro Win2K je info zde http://support.microsoft.com/default...b;en-us;305098
    Pro WinXP je info zde http://support.microsoft.com/default...b;en-us;303013
    Ano. Nebo taky parametr EnableBigLBA=1 kdesi v registru, což je zde taky zmíněno.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

VIDIM, ZE TENTO PROBLEM RESI OPRAVDU HODNE LIDI. Typci odkazujici na FAQ jsou bajecni, ale kloudna odpoved jak to dat do kupy z nich nevypadne. Ja mam uplne stejny problem v XP prof viz. dotaz V XPckach se tvari ze neni zformatovan, v DOSu bez problemu. Mam WD 120GB. XP jsou updatovane , nainstalovane VIA hyperion 4.49. Po restartu PC mi XPcka nenasla jeden z logickych disku resp. disk fyzicky vidi, ale ten se tvari jako nezformatovany. System souboru na disku je zobrazovan RAW namisto puvodni FAT32. Po nabootovani z diskety do DOSu jsem si prohlizel obsahy jednotlivych souboru zda to nejsou jen "prazdne slupky" proste jen nazvy souboru bez obsahu, ale neni tomu tak. Samozrejme ze dlouhe nazvy souboru jsou zmenene, ale data sedi. Nevim ovsem jak to dat do provozu schopneho stavu ve woknech.

Standardní

to Harp:
    Najdi někde na webu prográmky na obnovu ztracených partitions (zkus Testdisk: http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html) nebo i jiné, pokud najdeš. Mně to zachránilo jednou všechna data na disku, který se tvářil jako prázdný.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Standardní

Citace Původně odeslal leo
    to Harp:
    Najdi někde na webu prográmky na obnovu ztracených partitions (zkus Testdisk: http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html) nebo i jiné, pokud najdeš. Mně to zachránilo jednou všechna data na disku, který se tvářil jako prázdný.
    Diky za odkaz. Urcite ten soft vyzkousim.

Standardní

Heh, takze : S DATAMA SEM SE NEROZLOUCIL !!!! ;o) a naky famy s diskama nad 128gb .. heh.... Stah sem si SUPER program GET DATA BACK FOR NTFS... projel sem disk a all data mi to naslo... takze ted uz jen zkopirovat na 2nd disk -> zformatovat -> prekopirovat a jedu dal!!! ;o) jinak dik....

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Killer[SH
    ]Heh, takze : S DATAMA SEM SE NEROZLOUCIL !!!! ;o) a naky famy s diskama nad 128gb .. heh.... Stah sem si SUPER program GET DATA BACK FOR NTFS... projel sem disk a all data mi to naslo... takze ted uz jen zkopirovat na 2nd disk -> zformatovat -> prekopirovat a jedu dal!!! ;o) jinak dik....
    pokud jsi měl nějaká data na začátku disku (fyzicky), tak ty data budou corrupted, protože budou fyzicky přepsány daty, která se měly zapsat nad 128GB. struktura NTFS oddílu nemusí být poškozena, ale ty data jsou fakticky přepsány, takže je sice obnovíš, ale bude to jen změť nul a jedniček...
    stejně tak lze pochybovat o úspěšném obnovení dat zapsaných nad 128GB. snad jen dát ten disk do PC se stejným "postižením" - pak by to jít mohlo.
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

LEO za ten odkaz na TESTDISK bych ti zulibal nohy ( samozrejme pokud bys je mel umyte ) . Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. FATka obnovena !!! Data zachranena !!! Diky super softu TESTDISK.

Standardní

na zacatku sem mel 1st partition.... a data nad 128Gb sem nemel... ;o)

Standardní

Citace Původně odeslal Killer[SH
    ]Heh, takze : S DATAMA SEM SE NEROZLOUCIL !!!! ;o) a naky famy s diskama nad 128gb .. heh.... Stah sem si SUPER program GET DATA BACK FOR NTFS... projel sem disk a all data mi to naslo... takze ted uz jen zkopirovat na 2nd disk -> zformatovat -> prekopirovat a jedu dal!!! ;o) jinak dik....
    Mohl bys sem hodit odkaz na zminovany soft GET DATA BACK FOR NTFS. Clovek nikdy nevi

Standardní

je to na www.download.com... ale pro obnovu vetsiho poctu dat musis mit registraci.... ;o)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání