Zdravim vsechny zajemce o rychle pripojeni k internetu. Chtel bych se s vami podeli o sve zkusenosti s novinkou na trhu. Nedavno jsem podlehl reklamni kampani spolecnosti CRA - produktu Bluetone Andel 1024/256. Slusny prachy, renomovana spolecnost, licencovane pasmo 3,5GHz a konecne megabit :-)
Tak jsem si Angel objednal... Instalace zabrala technikum par hodin. Po jejich odchodu jsem si nastavil IPcka a zacal jsem testovat rychlost - naaadhera, pohybovala se okolo 900 - 950kbit/s, nebyl problem stahovat pres 1OOKB/s, ping do 100ms, ztratovost 0%. No proste co si vic prat... Bohuzel tento stav trval jen velmi kratkou dobu. Zhruba po 14dnech zacala rychlost rapidne klesat. Dne 26.2.2004 dosahla PRUMERNA RYCHLOST hodnoty 80 - 150kbit/s, stahovani 8 - 15KB a ping 300 - 2000 ms!!!! Ihned jsem kontaktoval technickou podporu, kde jsem se dozvedel, ze mi to vlastne jede velmi pekne a ze cokoliv nad hranici 51kbit (6,4KB) je vlasne luxus !!!! V tuto chvili nedocilim rychlosti 1024kbit v zadnou denni ci nocni hodinu, takze za 1690+DPH vlastne kupujete DIAL-UP pripojeni! Rozhodne bych chtel varovat vsechny, kteri premysli o porizeni Bluetone Angel, aby to rozhodne nedelali, protoze chovani CRA je minimalne nekorektni a hranici s klamavou reklamou. (muj osobni dojem je takovy, ze koupi konektivitu 1Mbit a tu nasledne prodaji 20 lidem a vic uz nikoho nezajima)