Ten základní problém je v tom, jak určíš způsoby přístupu k disku. I když už bych připustil testování IOmeterem na desktopech (na což zjevně nebyl určen, takže může klidně vykazovat určité anomálie - pokud si něco naprogramoval pro HW, jistě víš proč), kde vezmu údaje o tom, který program přistupuje k disku jak? H2benchW tyhle způsoby přístupů v sobě integruje a mám jistotu, že je udělá pokaždé stejně, protože jím poskytované výsledky jsou udržitelné, shodují se s výsledky "kutilských testů" a případná změna v chování disku (např. kvůli AAM) má podobné následky jako u ostatních benchmarků. Může ti to připadat lamerské, ale výsledkem recenze je celkový pohled na věc, nikoliv rozebírání detailů a lá kolik trval nejdelší average access při 200 násobném opakování testu. End-usery vůbec nezajímá, z čeho se disk skládá, je zajímá jen pořadí výkonu a hluku. U procesoru mě taky zjevně nezajímá, kolik cyklů trvá ADD a kolik jich můžu pouštět paralelně. Zajímá mě aplikační výkon. Klidně můžeš nesouhlasit a hádat se tady do nekonečna o univerzálnosti použití IOmeteru, ale já prostě budu trvat na tom, že normální uživatel nemá šanci vypozorovat způsoby přístupu jednotlivých programů k datům (navíc při cacheování OS) a IOmeter lze tak při odhadování způsobu přístupů použít leda pro serverové použití, kde je velmi pravděpodobné časté seekování se čtením malých dat. Způsoby přístupu k disku u desktopového použití jsou natolik odlišné a natolik unikátní mezi programy a tak moc v nich hraje roli cache, že jediná cesta měření výkonu u takového nasazení je přes aplikační testy, které několika způsoby simulují reálné chování (zjevně načítání Wordu a kopírování z partition na partition jsou naprosto neporovnatelné testy).

c't považuji za naprostou špičku, ono když už někdo programuje podle DDK, tak to o jistých znalostech programování a hardware svědčí. A že Andreas Stiller to dělal v době, kdy ostatní o tom neměli ani tuchy... najdi si lepší časopis, když se ti tenhle nelíbí. Program H2benchW od c't je přímo doporučen na stránkách StorageReview, zatímco o IOmeteru je tam důrazně napsáno, že pro porovnávání single-user performance je nevhodný! Proč, to už se tu snažím delší dobu vysvětlit. A už to nebudu vysvětlovat, protože nemám čas ani chuť trávit večery odepisováním v diskuzi, natož pokud oponent má tendence k agresivitě.