Citace Původně odeslal THX_Corp
FX5200 je rychlejsia ako mx4. Na lepsiom stroji. Na slabsom ani nie.
Ad kvalita obrazu: cim je sposobena kvalita obrazu? Dac prevodnikom na karte alebo ostatnymi komponentami?
FX5700 ma tusim vykonnejsie vertex shadery.
Nezda sa mi ze by FS2004 isiel na parhelii plynule s 16xFSAA.
FX zase ma ine veci ktore ati nema a matrox mozno nema.
Zatial som vsak nevidel nikde test - porovnanie profesionalnych kariet ako quadro a firegl, kde by boli aj matroxy. Daj nejaky link.
Mne sa na hry zda nvidia celkom OK.
Podla mna by mali hry bezat dobre aj na ati aj na nv.
Na čem jsi zkoušel tu parhelii? Na čem se ti trhala? mě se při 1280x1024 na všech maximech detailech + scenerie Kalifornie navic netrhala, měl jsem asi 20FPS.
Jinak FX5200 jsem měl vedle GF4MX460 obě 64MB v desce AGP8x v p4 2.6 a GF4 měla celkově lepší výsledky - tedy, subjektivně. Kvalita obrazu je způsobena opravdu DAC čipem. Ale ATI a NV maji ruzné čipy a proto je kvalita různá. Každopádně kdo chce třeba 9 monitorů u jednoho PC, bere matrox, nevím jak v testech dopadá oproti jiným kartám, ale vím, že je to karta navrhnutá do zlatého středu mezi profesionální a herní. také v hrách, které vyšli po ní, drtí ostatní herní karty. Nvidia je OK, ale ATI je na tom lépe, i cenově.
2others: přesně, co napsal Serbi na začátku:
"FX 5700 nekupuj... kamos ju ma a tiez zistil, ze je to shit. Sice ten radeon nie je moc vykonnejsie, ale ked ho dobre pretaktujes, tak je neporovnatelny. "
jestli chce výkon té karty tak, jak ji koupil, asi bude lepší FX - ikdyž mu celková teplota pěkně stoupne. mimochodem, parhelia má na jádře taky jen 220MHz a je výkonnější než karty s téměř 1GHz na jádře - myslím, že takty nerozhodují o výkonu, tolik jako vlastnosti těch čipů. Koneckonců je to i moto AMD - nechtějte frekvenci, chtějte výkon.
Moje volba by byl radeon třeba nějakej silnější za stejnou cenu jako ten prolink. A z vlastní zkušenosti u různých značek vím, že by to byla správná volba.