Na čem jsi zkoušel tu parhelii? Na čem se ti trhala? mě se při 1280x1024 na všech maximech detailech + scenerie Kalifornie navic netrhala, měl jsem asi 20FPS.Původně odeslal THX_Corp
Jinak FX5200 jsem měl vedle GF4MX460 obě 64MB v desce AGP8x v p4 2.6 a GF4 měla celkově lepší výsledky - tedy, subjektivně. Kvalita obrazu je způsobena opravdu DAC čipem. Ale ATI a NV maji ruzné čipy a proto je kvalita různá. Každopádně kdo chce třeba 9 monitorů u jednoho PC, bere matrox, nevím jak v testech dopadá oproti jiným kartám, ale vím, že je to karta navrhnutá do zlatého středu mezi profesionální a herní. také v hrách, které vyšli po ní, drtí ostatní herní karty. Nvidia je OK, ale ATI je na tom lépe, i cenově.
2others: přesně, co napsal Serbi na začátku:
"FX 5700 nekupuj... kamos ju ma a tiez zistil, ze je to shit. Sice ten radeon nie je moc vykonnejsie, ale ked ho dobre pretaktujes, tak je neporovnatelny. "
jestli chce výkon té karty tak, jak ji koupil, asi bude lepší FX - ikdyž mu celková teplota pěkně stoupne. mimochodem, parhelia má na jádře taky jen 220MHz a je výkonnější než karty s téměř 1GHz na jádře - myslím, že takty nerozhodují o výkonu, tolik jako vlastnosti těch čipů. Koneckonců je to i moto AMD - nechtějte frekvenci, chtějte výkon.
Moje volba by byl radeon třeba nějakej silnější za stejnou cenu jako ten prolink. A z vlastní zkušenosti u různých značek vím, že by to byla správná volba.