Citace Původně odeslal Eagle
Citace Původně odeslal MadCap
tazkeOT> mne tam chybali urcite testy, nechapem preco si nedaval cele screenshoty hdtachu, preco si neurobil testy fc-testom a intel io meter .. testovat na via southbridge je tiez trosku out ...
MadCap
Tady někdo nečetl úvod o benchmarcích. Tvoje smůla, já vím naprosto přesně, proč jsem HDtachu nedal prakticky žádnou váhu. IOmeter - neměřím serverové zatížení, tenhle test u desktopového využití nemá prakticky využitelné výsledky.

A ohledně VIA south bridge - znáš nějaký lepší čip na trhu? A neříkej Intel ICH5, ten nemá ATA133 a jeho spojení se south bridge je jenom 266 MB/s (VIA má 533 MB/s).
HD tach je dost dobrý na celkovou představu o disku - jak říkají na SR - HD tach není benchmark, který by ti přesně ukazoval, jak výkonný je daný disk, ale pokud ti na druhou stranu ukáže něco dosti odlišného od toho, co očekáváš, má to svojí váhu a víš, že je "něco" špatně...

IOMeter zdaleka neměří jen serverové zatížení, to bys ale musel do trochu větší hloubky - I/O depth, localization atd - IOMeter sice nezohledňuje lokalizaci, ale to lze jednodušše obejít. a nic jiného kromě IPEAku na netu není, co by ti generovalo určitý I/O provoz, I/O depth, avg size apod jako IOMeter... TOHLE jsou věci, které ovlivňují reálný výkon...

jo - když se oháníš 266MB/s...kolikpak je buffered read/write nejrychlejšího disku, co jsi testoval ? pokud jsi si při testech pouštěl Sb live v PCI slotu a odesílal megabajty dat přes síťovku, pak by to nějaký vliv mít mohlo, ale předpokládám, že nic takového se doufejme nedělo...