Uz par lidi tu prezentuje svoje vodni chlazeni a tak jsem se rozhodl zverejnit i ten muj "projekt". Je složen z bezne dostupnych komponentu takze nic nenormalniho. Jedine co je na nem zvlastni ze jsem pri jeho realizaci potreboval vidiovi vrtak prumer 22mm. Hned to objasnim....mim cilem bylo udelat co nejtisi Pc aby se pri nem dalo bez problemu spat a nikoho to nerusilo, ale zase na druhou stranu jsem chtel dosahovat co mozna nejvysich taktu, ostatne jako kazdy overclocker. Takze jsem se inspiroval ne jednom webu kde mel jeden manik celej mechanizmus v garáži. Ja garáž u pokoje nemám ale mam pod nim sklep kde je celorocne maximalne 18C a v zime tak 10C takze je to idealni misto pro umisteni vymeniku. Moc jsem nevahal a zacal jsem realizovat tu "hruzu". Vyvrtal jsem diru do podlahy ale ta vedla do casti sklepa kde je uhli takze tam jsem mechanizmus umistit nemohl, takze jsem vrtal dale do vedlejsi mistnosti slepa kde jsem uz mohl vse namontovat. Radiator s vetraky a cerpadlem prisly do sklepa a ostatni do Pc. Bloky jsem koupil od Galaxiho, radiator ze 120ky (diky Bredatore) a vetrak jsem tam dal 120mm papst (myslim od Beleqa). Cerpadlo jsem zakoupil ponorné Eheim compact 1000 ktere se mi zdalo dosti vykone aby utlacilo takovej sloupec vody na velkou vzdalenost.Hadicky pouzivam normal PVC protoze jsem jeste nenamontoval silikony, ale zda se mi ze jsou stejne ohebne. Nadopka na cerpadlo byla proste doma a nevim co to je. Po tydnu bezproblemoveho pouzivani jsem poridil dalsi 120ku vetrak sunon ktery sice huci jak turbina ale taky tak fouka a me hluk ve sklepe nevadi. Momentalne mam moznost neomezenou dobu testovat vykonejsi cerpadlo sicce suprema o vykonu 3700l/min takze to ted bezi na nej.
Vysledne teploty:
Idle=34-35C
Burn=40C
voda pri zatezi=21C
teplota okolí=15C
Zde je par fotecek pro predstavu jak to asi vypada.http://www.sweb.cz/frost.k/wodnik/
Jak se vam libi?
btw: jestli tam mam hrubky tak me nekamenujte