Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: ASUS A7N8X-E Deluxe - Uber modifikovany BIOS

Standardní ASUS A7N8X-E Deluxe - Uber modifikovany BIOS

Uber modifikovany BIOS, na bazi posledniho oficialniho ASUS BIOSu 1008

download BIOSu: http://homepage.ntlworld.com/michael...1008E-Uber.rar
    download AWDFLASH: tp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socka/nforce2/a7n8x/awdflash.zip

Release notes:
    1)This revision has more Q-fan options to select.
    2)There are also more options for the UART2 connector like 'smart card' and 'ASKIR'.
    3)Also the AUTO mode for the printer port IO/IRQ allocation has been made selectable.
    4)S3(STR) is now selectable for option 'ACPI Suspend to RAM'.
    5)Additional Power On By PS/2 Keyboard/Power On By PS/2 Mouse options are available.
    6)DDR Reference Voltage selection choices now range from 2.6V - 2.9V.
    7)AGP VDDQ Voltage selection choices now range from 1.5v - 1.8V.
    CHIP Voltage Control selection choices now range from 1.6V - 1.9V

Here is a list of what I re-enable that Asus have hidden form the users:
    Legacy Diskette, Video, CHIP Voltage Control, OnChip IDE Channel, Primary Master, Primary Slave, Primary Master, Primary Slave, OnChip IDE Channel, Secondary Master, Secondary Slave, Secondary Master,Secondary Slave, IDE Prefetch Mode, IDE HDD Block Mode, ACPI function,Power Management, HDD Power Down, Reset Configuration, MPS Version Control, Small Logo(EPA), Machine MAC(NV), MAC(NV) Address, KB Power ON Pass, Hot Key Power ON, UR2 Duplex Mode

BIOS nejde flashnout pres built-in AWDFLASH utilitu (ALT+F2), ale musite pouzit tradicni metodu - bootovaci disketu, AWDFLASH a BIOS..
    BIOS jsem na vlastni kuzi flashoval, s zadnym problemem jsem se nesetkal, skoda jen, ze se nemeni maximalni nastavitelna vCore

Standardní

zdar,koupil jsem si ted tuhle desku,tak chci flashnout bios a chtel bych vedet co to udela,kdyz si stahnu tenhle nios,to mi nastavi optimalni hodnoty nebo co?Moc tomu nerozumim...Diky

Standardní

ne.. rozdil je v tom, ze u tohoto biosu jsou pristupne k nastavovani i ty volby, ktere jsou v oficialnim biosu skryte.. pokud tomu nerozumis, tak nic neflashuj a zacni nejdriv prozkoumavat ty moznosti, ktere mas v biosu pristupne ted, pro vetsinu uzivatelu je to naprosto dostatecne.. teprve az se pustis do overclocku a zjistis, ze te bios, ktery mas v necem omezuje, zacni premyslet nad tim, zda by to s modifikovanym biosem nebylo lepsi..

Standardní

Aha,no zrovna dnes sem se snazil trochu neco udelat s pametma a malem se to nevyplatilo))No tak v poho,ja nejdriv kouknu na ten bios co mam a pak se pustim kdyztak dal.Jinak koukam ze mam 1008,to je docela fajn a stahnul sem si 1010,ale vsim sem si ze si napsal ze neprinasi nic novyho jen omezuje prave nejaky moznosti taktovani,takze myslis ze bych se nevyplati si tu 1008 flashnout tou 1010?Dik

Standardní

1010 neni povedena, spouste lidi, kteri maji system na SATA disku uz po flashnuti nenajely Windows.. dokonce snad ASUS o tom problemu vi a tenhle bios stahne, nevim jestli to uz treba neudelal..
    a jak jsem psal v jinem threadu, neda se rucne nastavovat casovani pameti..
    nech si zatim 1008..

Standardní

takze jak jsem predeslal v predchozim prispevku, ASUS skutecne bios 1010 stahnul, ovsem oficialni stanovisko proc, nevydal..
    http://www.asus.com.tw/support/downl...xe&Type=Latest

Standardní

Tak sem se pustil do taktovani a zjistil sem,ze mi chybi polozka na meneni napeti na chipsetu (teda pokud sem ji neprehlidnul,ale nejspis ne).Jestli jsem si to s moji anglictinou spravne prelouskal,tenhel bios by mi to mel teda umoznit?Diky
    AMD Athlon XP 2500+ 1826@2002, Asus A7N8X E-Deluxe 1008, Original Ati Radeon 9500 270/???@317/330, DDR Kingston 2*256 400MHz CL2.5, Maxtor 80GB 8MB ATA133, Combo LG 4521,DVD-RW LG 4082,Case 3RSystem Neonlight silver,Hyundai ImageQuest Q770 silver,Repro Genius K16 black,CoolerMaster Musketeer

Standardní

ano v tomhle BIOSu takova polozka je, ale podle vsech dostupnych informaci nema na vysledne pretaktovani zadny vliv.. ale mozna nastal cas, aby sis to vyzkousel sam

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

tak sem doufal, ze tento BIOS vyresi muj problem s nastavenim voltaze CPU mensi nez defaultni a nic... taky mi to nedovoli ...u takove desky bych takovou chybu necekal
    ale BIOS je to dobrej, dovolilo mi to ted nastavovat vsechno co s defaultnim 1009 neslo
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Member Avatar uživatele Pavelka
    Věk
    55
    Vliv
    275

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    tak sem doufal, ze tento BIOS vyresi muj problem s nastavenim voltaze CPU mensi nez defaultni a nic... taky mi to nedovoli ...u takove desky bych takovou chybu necekal
    ale BIOS je to dobrej, dovolilo mi to ted nastavovat vsechno co s defaultnim 1009 neslo
    Kde jsi sehnal Bios 1009?Já vím jen o 1008 a pak byla až ta nechvalně známá 1010.
    Intel Core i3-4330 Haswell, ASUS B85M-G Intel B85, A-DATA XPG V1.0 8GB (2x4GB) DDR3 1600, Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 OC, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, DVD-RW Asus DRW-24F1ST, Seasonic SSP-450RT 450W (80+Gold), ENERMAX Hoplite ST ECA 3260 White + okno + 3x 120 mm a 2x 140 mm Enermax T.B.APOLLISH (3x blue 2x red), 19" V7-N96DN-Diamondtron, Win7 HP 64bit.

Standardní

Ahoj

1009 je na doske asi od vyroby. Vcera som tuto dosku kupoval a jeb..l som sa s nou do 2.30 rano. Mrzlo mi to priamo v biose, aj po reset nastaveniach na default hodnoty. Mohlo by byt pricinou nedetekovanie ziadnych otacok na cpu fan a aj na druhych fanoch? Nanic ine som neprisiel len ze to bude asi tou spominanou verziou 1009.
    Prosim poradte. Dakujem
    pozn. preco prave spominana 1009 nie je na webe asusu s ostastnymi ofic. biosmi 1006,1007,1008?
    AMD TBred AXDA1700DUT3C green JIUHB 0251XPMW, AC Slim Silent PRO TC, ASUS A7N8X-E Deluxe, 1x256MB TwinMOS PC333 CL2, Barracuda 7200.7 120 GB 7200ot. ATA/100 8MB, LG GSA4081 A101, TEAC CD-W540E 1.0K, SB Live 5.1, Manli Radeon 8500/128MB DDR VIVO/DVI.

Standardní

hmhm, to nejspis bude vadna deska, podobne se chovala moje prvni asus a7n8x-e deluxe - ruzne to vytuhavalo v biosu, nedal se pustit award flash pres ALT+F2, nejela sitovka, druhy den umrela uplne..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání