Citace Původně odeslal KtK
Jak jednoduse includovat v php:

(zjednodusujici navod, jde to samozrejme i jinak, s mnoha drobnymi odlisnostmi, ale zbytecene to sem nepiste, at ho to nemate. pokud je tam vylozene chyba tak samozrejme piste)

1) soubor s html (napriklad stranka.htm) prejmenovat na .php
2) tu cast kodu, ktera tvori menu, ulozit do zvlastniho souboru (rekneme menu.php) a ulozime ho vedle souboru stranka.php.
-ale ciste ten kod, ktery tvori samotne menu, zadne zacatecni ani koncove tagy typu <HTML>, <BODY> a podobne! jednoduse cut-paste z puvodniho souboru se strankou. (nikoliv copy-paste, puvodni kod musi ze stranky zmizet)
3)do mista v puvodnim stranka.php, kde byl kod menu (resp tam kde menu chceme mit) vlozime nasledujici:
Kód:
<?php
include&#40;"./menu.php"&#41;;
?>
to je cele.
jak spravne tusis, php jednoduse projizdi soubor stranka.php, a v miste kde narazi na ten kod, vezme soubor menu.php, frkne ho tam a pak pokracuje dal tam, kde zkoncil v souboru stranka.php. vysledek vypada, jako bys tam ten kod zapsal primo, ale kdyz to takhle includnes, do kazdeho souboru, mas s kazdou upravou jednoduchou praci.
Wow , tak tohle vypadá jako opravdu velmi konstruktivní nápad. Zkusím to... Moc díky. Toto by opravdu mohlo být řešením.

Jen by mě zajímalo, jestliže je to menu v DHTML a volá *.js soubor, bude to fungovat i když to bude menu.php (a ne menu.htm)?

EDIT: Tak jsem to zkoušel a nejde mi to. Já mám menu v DHTML jak jsem uvíděl výše a část toho kódu musím mít v <head></head> a část v <body></body> - tak nevím, jak si s tím poradit? Plís help.