Citace Původně odeslal wong
OMG, nemuzes to priste napsat do jednoho threadu

jeste se podivej jestli tam neni neco jako nvidia-kernel nebo takovej nejakej balicek

a btw: co ma bakalarka spolecnyho s debianem? vzdyt vsechny distra jsou v podstate shodny az na balickovaci system a konfiguracni nastroje
ma bakalarka se tyka: mam udelat centralni spravu balicku pod debianem v ramci viacerych pocitacov t.j. z jedneho pocitaca bude mozne instalovat balicky na vsetky ostatne v ramci siete aby clovek nemusel prist ku kazdemu pocitacu a instalovat tam rucne v podstate to iste co bude aj na ostatnych kompoch, zaklad je ze ista sada balikov sa nainstaluje na vsetky rovnaka ale na niektore sa budu vyberat aj specifickejsie balicky, musi to zvladat riesit zalezitosti a atd. Vzhladom na to ze debian ma svoj vlastny balickovaci system asi dost tazko by som to daval dokopy pod redhatmi. Ked uz sme pri tom mam uz nejaku viziu a bol by som rad keby ste sa k nej vyjadrili ci sa uberam dobrym smerom. Chcem to robit kombinaciou shellovskych prikazov, programov na spravu balickov v debian apt, dpkg a atd. a ssh-cka. Parametrom programu by bolo zdroj skade brat balicky, subor z menami balickov ktore sa maju nainstalovat na vsetky kompi a druhy subor typu meno stroja a specificke balicky. Program by sa cez ssh prihlasil na komp a jednoducho pustil prikaz ktory podla tych textakov zacal instalovat. Co si o tom myslite je to realna vizia alebo zla cesta.