Citace Původně odeslal tosuja
Citace Původně odeslal hr
Porad to nefunguje. Zkousel som celou instalaci debianu plus sem dal nainstalovat nvidia ovladace ktere byli soucasti 7 cd debianu a nic. Furt to nejede. Omylaji se tam dokola 3 veci. Bud neumi najit zdrojaky k jadru, kdyz je nahodou najde tak mu chybi nejakej soubor, pak mu jeste vadi jina verze gcc-cka to sem spravil a kdyz se to nahodou nainstaluje pak to zase hadze ze tam chybi nejake soubory ktere se meli nainstalovat pri instalaci ovladacu. Nevim kde je chyba jestli u nvidie anebo debianu, anebo ve mne ale tak dementni OS jakym je debian sem jeste nevidel. Ma sice dobre prepracovany balickovaci system ale jinak je to maximalne non-install friendly OS. Dneska ma to po asi 20 reinstalaci dozralo tim ze x-system byl primarne pristupny jenom superuzivateli.
Chlape, priznej, ze je to mezi klavesnici a zidli. Ja mam Debian, ovladace instaluju z toho nviduiackeho jejich baliku, ktery stahnes z webu nvidie, dam tri entery a je to. Ze musis mit gcc stejne verze jako tu, ktera byla pouzita pri kompilaci jadra je samozrejmost. Kdyz mas zdrojaky jadra v /usr/src/linux, tak zadny problem byt nemuze (samozrejme mas odpovidajici jadro a verzi ovladacu).
Pred debianem sem mel fedoru a predtym redhat a mandrake pricom z redhatom jsem byl maximalne spokojny a zvladl sem nakonfigurovat vse jak sem potreboval. Pouzival sem jej a vrtal sem se v nem 2.5 roku.
Ovsem ted jdu delat bakalarku a ta musi byt udelana pod debianem. Na debianu mi vadi spousta veci ale ty sem nejak prekousl. Co prekousnout nedokazu je ze na me mx440 pri pouziti vesa driveru mi blika obrazovka - proste nizka obnovovaci frekvence (nv driveri mi nejedou nebot sou jenom do gf 3). To sou ti vyvojari fakt tak tupy ze kdyz tam naklepu horiz. a vertikal. obnovovaci frekvenci monasu neni schopni OS usoudit ze 60 Hz je hodne neprijemni na praci a odelava mi to oci. Zkousel sem taky xvidtune ale ten pro jistotu hazi segmentation fault. A i tak se mi zda ze se v nem obnovovaci frekvence nastavit neda. Zkousel sem taky cez ModeLine v X86Configu nastavit frekvenci a prd. K jadru sem nainstaloval zdrojaky a pustil nvidiackej zazrak a porad to drzkovalo ze nemam precompiled kernel source k dispozici napriek tomu ze v /usr/src/linux zdrojaky byli. Gcc sem spravil. Vzhledem na to ze se s tim morduju uz druhy tyden byvam nekdy tak nasranej ze kdyz to doinstaluju budu muset koupit novou klavesnici.