Zase se nahromadilo par problemu.
1. Jadro. Uz celkem dlouho pouzivam mnou zkompilovane jadro misto toho mandrakovskeho. Kdyz jsem si pred casem pridal do gkrellmu prenosovu rychlost disku, tak me celkem lekla velmi nizka hodnota(max 3MB/s na WD 80GB, 7200). Hned jsem spustil hdparm a zjistil, ze nemam zapnutou DMA. Tak jsem to zkusil zapnout, ale vyhlasilo ze operation not permitted. Rekl jsem si, ze pravdepodobne mam jeden z chipsetu, ktere DMA v linuxu nedporuje. Dal jsem se tim uz nezabyval. Az vcera me napadlo, ze zkusim to stare mandrakovske jadro a hele rychlost 25MB/s. To je rozdil. A samozrejme DMA zapnute. Nevite nekdo co musim udelat, abych zapnul DMA?
2. Taky neco s jadrem. Jadro normalne fungovalo nejaky cas, ale pak zacalo nefungovat vypinani. Kdyz jsem dal poweroff, tak klasicky postup vypinani aplikaci a takovych blbosti a pak ve chvili vypinani prisel ten jeho charakteristicky zvuk - a nic. Komp se nevypl. Nevite cim to je? Driv to fungovalo bez problemu.
3. Quake
Od jiste doby mi nefunguje mys v nem. Zapnu ho, mys je v levem hornim rohu a nejde s ni pohnout. Zajimave je, ze klikat muzu. Bez mysi je Quake celkem narez.
4. Na soft. chlazeni pouzivam fvcool. Je to super, jediny problem je, ze nefunguje vubec zvuk. Takove hnusne chrceni. Prej je to celkem normalni jev. Pred pustenim filmu nebo pisnicky musim vzdycky vypnout chlazeni. Neni to nejaky super problem, ale ste me to. Jediny program, ktery zvlada zvuk je Quake. Teplota sice vystoupa na max, ale neni potreba to vypinat a zapinat. Co pouziva Quake jakovystupni zarizeni? Neslo by tam vsecko ostatni presmerovat?
Diky za cteni tohohle dlouheho dotazu.