Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: SB Live 5.1 - SPDIF + analog

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní SB Live 5.1 - SPDIF + analog

Nevíte někdo jak zprovoznit současně dig. výstup (spojený s dig. recieverem) se soustavou analog repro 5.1 P580 bez prohazování jacků. Problém je ve společném jacku pro centr a sub. s dig. výstupem, řešil jsem to rozdvojkou stereo jack, toto reseni sebou bohuzel prinasi brum v PC z antenniho rozvodu. Dale jsem zkoušel odděleně vyvést levý a pravý kanal z jacku pro optiku. Toto funguje dobre bez brumu. Ovsem zjistil jsem ze toto nefunguje pro AC3 zvuk. pro mp3 zvuk to kupodivu funguje.
    Prohodil jsem kanaly a AC3 zvuk jde, ale tim jsem si zase odskrabl analogový centr, ktery pred tim fungoval. Z toho vyplyva, ze centr analog a dig. výstup jsou na jednom kanalu.
    Nekde jsem dokonce cetl, ze existuje i 3 kanálový jack.
    Nějaké nápady?
    AMD Athlon 64 3000+ (socket 939), COOLER Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC, MB MicroStar K8N Neo2 Platinum-54G - nForce3 250, 2x512 MB A-DATA 500MHz, Leadtek 6600GT 575/1150,SATA Seagate Barracuda 160GB, PATA Seagate Barracuda,DVD-R NEC 3520A

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Hm...
    No Jack je tříkanalový > Dva jsou signál a jeden je zem. Tak jestli se zem nevede zvlášť

Ale jestli ma existovat nějaký 4sektorový Jack ...
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Jasně že má zem, o tom jsem se ani nezmiňoval. Beru to jako fakt. Jinak máš pravdu.
    AMD Athlon 64 3000+ (socket 939), COOLER Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC, MB MicroStar K8N Neo2 Platinum-54G - nForce3 250, 2x512 MB A-DATA 500MHz, Leadtek 6600GT 575/1150,SATA Seagate Barracuda 160GB, PATA Seagate Barracuda,DVD-R NEC 3520A

Standardní Re: SB Live 5.1 - SPDIF + analog

Citace Původně odeslal Caklik
    Nevíte někdo jak zprovoznit současně dig. výstup (spojený s dig. recieverem) se soustavou analog repro 5.1 P580 bez prohazování jacků. Problém je ve společném jacku pro centr a sub. s dig. výstupem, řešil jsem to rozdvojkou stereo jack, toto reseni sebou bohuzel prinasi brum v PC z antenniho rozvodu. Dale jsem zkoušel odděleně vyvést levý a pravý kanal z jacku pro optiku. Toto funguje dobre bez brumu. Ovsem zjistil jsem ze toto nefunguje pro AC3 zvuk. pro mp3 zvuk to kupodivu funguje.
    Prohodil jsem kanaly a AC3 zvuk jde, ale tim jsem si zase odskrabl analogový centr, ktery pred tim fungoval. Z toho vyplyva, ze centr analog a dig. výstup jsou na jednom kanalu.
    Nekde jsem dokonce cetl, ze existuje i 3 kanálový jack.
    Nějaké nápady?
    Ten jack opravdu existuje, maj ho třeba v GESu asi za 25,- kč.

hafca

Standardní

Přesně tohle bych taky potřeboval vyřešit....Ale tím4kanálovým jeckem nic nevyřešíš (1,2,3 kanál je stereo SPDIF a 4 je zem) totiž, neoddělíš digi a analog out....Já jsem to zkoušel dost pra.e.ky, že jsem připájel další kabel ke stereo jacku (na pravý kanál) a ten zapojil do SPDIF in u receiveru, zbytek pak do analog in a na receiveru jsem dal režim >auto 2ch< (Když není digi signál, přepne se na analog vstup) při přepnutí signálu z digi na analog to chvíli šumí, ale nekonec se přepne OK....řešení to je, ale nějak se mi to nelíbí....taky pro receiver to asi není to pravé ořechové....
    RenderMachine Prescott 4 HT 3000<>2 x 512 MB DDR 400 SDRAM dual channel
    MultiMediaMachine Northwood 4 2700 <> 256 MB DDR SDRAM 333MHz<> sapphire ATi Radeon 9000 VIVO 64 MB DDR <> MSI Neo V i848<> WD200 Caviar 20GB 7200rpm WD400 Caviar 40GB 7200rpm<> DVD TOSHIBA SD-M1712 16x<>CD-RW LiteON 52x32x52x<>CREATIVE SB Live! 5.1 <> Panasonic S-VHS TV <> S-VHS videocam SONY TRE-840E <> 600W A/V receiver SONY STR DE-875 <> 5.1 Magnat HiFi speakers

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání