Dneska som tým ovládačom venoval polku dňa. Skončilo to obnovou partition Ghostom.Ale výsledok stojí za to. Bezproblémov funguje kompletná inštalácia, bez jedinej chybovej hlášky. (Napríklad originál Audigy2 mi vždy jednu vyhodí.) Všetko okrem graphic equalizéru funguje. Zvuk je podla mna lepší, ale to by mal posúdiť nejaký netopier s lepšími bedňami. Bolo treba modnúť CTComp.dat. Robil som to prvý krát, tak mi to trvalo nesmierne dlho. Inak triviálna záležitosť asi tak na 5 min, mne trvala asi dve hodiny štýlom...pokus-omyl-hladanie-pokus-omyl-hladanie-pokus-omyl-zúrivosť....atd. Kto si to chce spraviť...návod je tu: http://www.tech-pc.co.uk/audigy-2.php akurát to treba prehodiť nie na Audigy alebo live(ako je v návode) ale na Audigy2(lebo hlavne pre Audigy2 to má zmysel robiť). Win som si rozbil kvôli asi stokrát install-uninstall-pomedzi to update atd. Po obnove som len odobral staré ovládače Audigy2...reboot...a nedovoliť win inštalovať automaticky. Vložil som modnuté ovl na CD a inštalácia Audigy2 ZS prebehla hladko. Takisto všetky programové updaty z webu. Okrem tých Nomad....tie su mi na nič, tak som ich ani nesťahoval. EAX4 som tiež neinštaloval po zlej skúsenosti s ním pri Audigy2 ovládačoch(blbne potom ac3).
Takže aby som to zhrnul, kto chce mať z Audigy2 Audigy2 ZS bez equalizéra, hor sa do toho. Na ôsmy kanál sa môže každý vykašlať, takisto odstup signál/šum o nejaké dva db. Inak ma už nič nenapadá. Viem že tu bol thread, kde sa jeden maník do krvi hádal o nových dekoderoch, ale podla Device Controls je to aj tu a teda je to asi sw záležitosť.
edit: ID pre Audigy2: ID = 02100002, 02100004, 02100005, 02100007, 02100008