Citace Původně odeslal rned
...a pokud jde o média, tak podle mě jsou kvalitní pouze výrobky firem Taiyo Yuden Company Ltd. a Mitsubishi Chemicals Corp - nestačí kupovat obchodní značku třeba "Verbatim", důležitý je výrobce ! nejlevnější emgetony i verbatimy vyrábí firmy s velmi nevalnou pověstí, které jen parazitují na dobrém jménu
(sorry za vybrání úryvku)

Tayio Yuden je jednoznačně bez debat, to jsou dlouhodobě nejlepší média vůbec, ale Mitsui mi tam naprosto nesedí. Teď všichni zachraňujeme data z Mitsuí z roku 2000, protože nezvládli přechod na stříbro a ta média se stávají ke konci nečitelnými. Vzhledem k tomu, že se to stává různým lidem na mnoha kusech, vypáleno na různých vypalovačkách (převážně TEACy, ke kterým bývala tahle média přibalována), tak to nebude náhoda. Jinak novější Mitsui zase korodují či se loupou pomalu tak často jako svého času (1999) špatná série potiskovatelných Verbatim DL+ nebo neznačkové šmejdy, kde závisí výstup na stupni opilosti kontrolního člověka (OEM v Gigamasterech, Postech, jeden čas Multiplacky (už se konečně zlepšují) nebo GZ)...
Emgeton (mě teda ten název nevadí) moc dobrou pověst nemá, nicméně by lidi, co nadávají na pásky Emgeton, si mohli uvědomovat, že v tom je (a až na výjimky vždy byl) materiál BASF... Pro CD používají leccos, nicméně, když je na tom napsáno, že v tom je Yuden, tak tam opravdu je.
Verbatim - dostatečným vodítkem je DataLife Plus (média MCC - Verbatim), v případě nePlus se na to holt člověk musí podívat, paradoxně jsem neměl problémy ani s CMC (od jejich přechodu na ftalocyanin) ani Moser Baer.
Je to nejspíš dáno i mými mechanikami - TEAC W54 a W58E. Přestože není problém mít zápis kvalitní při vyšších rychlostech, třeba 16×CLV nebo (téměř) jakkolirychle CAV (prasecké Z-CLV k jiným účelům než na data snad nikdo nepoužívá) - pak to závisí jen na tom, jestli to cílové zařízení přečte a jestli "udrží" stopu, řekl bych, že ty starší mechaniky fakt pálily líp (myslím tehdejší TEAC, Yamaha, Plextor)... LiteOn a spol. neprorazily kvalitou, firmy Yamaha a TEAC se na vlastní výrobu vybodly a u Plextora to taky vypadá, že Premium byla poslední... Ach jo... Aspoň že NEC si ještě vyrábí aspoň ty DVD vypalovačky sám. Pioneer šel s kvalitou hodně dolů. No, ale to už odbočuju.