Citace Původně odeslal Rainbow
IMHO ti to nepomoze - na karte su regulatory napajania, ktore z tych 3,3V vyrabaju este menej. Na mojom R9100 su pamate Winbond W941232AD, ktore podla specifikacie funguju na 2,5 - 2,95V.
Ja mám tú kartu už veľmi dobre preskúmanú a viem, že pamäte (Hynix 4ns) majú dvojité napájanie: 2.5V pre I/O logiku, ktoré je regulované stabilizátorom, zmena tohoto napätia je relatívne jednoduchá, skoro nič to však nepomôže a potom má napájanie 3.3V pre samotné vnútro pamäti a toto je priamo napojené na AGP port, napr. ak odmeriam odpor medzi pinom na pamäti, na ktorý sa privádza 3.3V (podľa katalóg. listu) a medzi oranžovými 3.3V vodičmi na ATX konektore, nameriam odpor blízky 0 Ohm, čo znamená, že toto napätie pre pamäte sa berie priamo z ATX 3.3V a keďže toto napätie býva málokedy také, aké má byť + straty na konektoroch pri veľkých prúdoch = napätie na pamätiach asi 3.1V (meral som) čo je menej, ako pripúšťa výrobca (minimum je 3.15V). A som presvedčený, že zvýšenie tohoto napätia odstráni problém s rozpadávaním obrazu a podarí sa mi dostať pamäte na vyšší takt.