no nejen ja mam podobny problem abych zacal od zacatku :
mam desku Epox 8kra2i+ VIA TK600 a asi 14 dni starej sata disk 160 GB seagate, rozdelil sem jej na 10 gb - wokna a zbytek - soft, vse slapalo jak ma ,...... na vanoce sem stavil 2 pc stejna konfigurace ale jen 80 gb sata seagaty jeden z nich prestal fungovat stylem - pri startu woken (jak tam lita ten prouzek) se to kouslo a bylo vymalovano... kamos ten disk zkousel (instalace woken) a ubec to ten disk nenaslo (nevim jestli i bios ale instalace proste ne) ma epoxe s nforce chipsetem pak jsem ho zkousel ja dal sem ho na druhou sata ksandu bios v pohode detekoval ale s pritomnosti tohodle disku nenajely ubec moje wokna na ty 160tce tak sem tu 80ku vyndal a zas to jelo v pohode ... asi za 2 dny na to se kousla i ta moje 160ka pri startu woken (nevim esli je tam souvislost s tim ze sem zkousel tu "nefunkcni" 80ku), takze nasledoval reinstal woken zkousel jsem jen EN a CZ XPcka SP1 pri instalaci - registrace komponent - bluescreen of death ... takze na ten disk nejdou proste wokna ubec uz nainstalovat, takze sem vzal strou IDE 120ku seagata a nainstaloval wokna bez problemu na nej ten sata disk potom we woknech bezproblemu funguje teda zatim... jsou to 3 dny tak jsem moc zvedavej co to bude delat kazdopadne me to neskutecne stve, protoze jsem stejnou konfiguraci instaloval vice liem, takze jestli to zacne takhle zlobit tak se z toho zblaznim....
a na zaver jeste poznamka kamarad dela v herne kde maj hafo pocitacu koupili sata disky (jiz nevi znacku ale pravdepodobne seagaty) a vsechny tuhnou pri strtu woken rikal ze pomohl reset cmos ale jen na cas... (chipsety na deskach nforce a KT8neo)
pokud nekdo zna pricinu / reseni byl bych mu neskonale vdecen

PS : omlouvam se za pripadne chyby, nejsem dobre naladen a specham..