asi pred mesicem jsem Radka-B poprosil, jestli by pro me nevyrobil teto super blok. ponevadz ja jsem v CADu lama, tak jsem dodal jenom nejake ty rozmery a Radek byl tak ochotny ze to nakreslil. Dalsi spoustu prace mel s tim to udelat tak male jako je original
blok ma priblizne tyto rozmery: trysky jsou na plose 20x15mm, prumer trysky je 0.9mm a je asi 1.5mm zapustena do jamky v medi. jamky maji prumer asi 2.1mm a jsou hluboke 4.5mm takze je tlouska dna bloku jen pul milimetru!
tady jsou obrazky:
http://www.watercooling.wz.cz/cascade/cascade.htm
tady jsou vysledky mych testu a srovnani s Galaxiho blokem (hreben), kazdy blok jsem upinal 3x a vzal jsem jenom nejlepsi vysledek
procesor Athlon XP na 2357 MHz (181FSB x 13), realne nap. 1.744V, max. wattaz 100.5W, testoval jsem pul hodiny IDLE v desktopu Windows a pak LOAD 1 hodinu programem BurnK7
teplota jadra je z cidla v CPU, ale jak znamo Epox 8K3A timto ukazuje spatne, resp. trochu vic nez na CPU skutecne je. takze udavam v zavorce i teplotu z cidla v socketu, ktere pouziva vetsina desek:
Galaxi (jadro / voda / vzduch)
IDLE 39°C (33°C ze socketu) / 28.0°C / 22.7°C
LOAD 51°C (44°C ze socketu) / 30.8°C / 22.6°C
Cascade by Radek-B (jadro / voda / vzduch)
IDLE 36°C (30°C ze socketu) / 27.8°C / 22.6°C
LOAD 46°C (40°C ze socketu) / 30.7°C / 23.2°C
protoze cidla v cpu nejsou tak presna a v MBMonitoru obcas porad preblikavaji 2 hodnoty teploty, tak jsem v takovem pripade vynuloval prumer, a pockal jsem az se prumerna teplota, kterou MBM meri, ustali na jedne z hodnot
zaver: takze je videt, ze je Cascade v prumeru asi o 4°C lepsi nez blok od Galaxiho, skoda jenom ze mam slabe cerpadlo (Eheim 1046) a nemuzu vyzkouset, jak by se blok choval pri vyssim prutoku, protoze ted z trysek voda nestrika, ale spis jen tak malymi praminky vody vyteka