Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Barton 2500+ a OC - da se s tim neco udelat?

Standardní Barton 2500+ a OC - da se s tim neco udelat?

Sice jsem si to tady docela prolezl,ale i tak nejsem moc moudrej.

Mam Bartona 2500+, Epox 8KRAI rev 1.1_bios posledni, 512MB DDR 400, Asus 9600XT 128MB, Fortron 300W - procak je BOXovanej a teplota tak 40°

Problem je ten,ze se me to nedari nataktit ani o pid Proste mam myslim nastaveno default 11*166 a vsechno slape,kdyz to zapnu FSB me hlasi 333, pameti 400

Pokud najedu do biosu a zvednu to trebas jen na 170, zvedne se mi AGP/PCI a proste nenabehne mi obraz( Aspon myslim,ze je to OC AGP sbernice,ze me to nejde. Zkousel jsem snizit Multiplikator,ale dle meho to nemelo zadny uspech (je zamcenej asi)
    Pak jsem v BIOSu hledal - bloknuti te AGP (bezuspechu) a Fast Write mam vypnute.

Nemel by nekdo radu, jak by se s tim dalo neco delat, teda krom vymeny grafarny,pac tu moznost proste nemam a kartu bych pryc nedal ?? Diky vsem

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Barton 2500+ a OC - da se s tim neco udelat?

Citace Původně odeslal Toydolls

Mam Bartona 2500+, Epox 8KRAI rev 1.1_bios posledni, 512MB DDR 400, Asus 9600XT 128MB, Fortron 300W - procak je BOXovanej a teplota tak 40°

Problem je ten,ze se me to nedari nataktit ani o pid Proste mam myslim nastaveno default 11*166 a vsechno slape,kdyz to zapnu FSB me hlasi 333, pameti 400

Pokud najedu do biosu a zvednu to trebas jen na 170, zvedne se mi AGP/PCI a proste nenabehne mi obraz( Aspon myslim,ze je to OC AGP sbernice,ze me to nejde. Zkousel jsem snizit Multiplikator,ale dle meho to nemelo zadny uspech (je zamcenej asi)
    Pak jsem v BIOSu hledal - bloknuti te AGP (bezuspechu) a Fast Write mam vypnute.

Nemel by nekdo radu, jak by se s tim dalo neco delat, teda krom vymeny grafarny,pac tu moznost proste nemam a kartu bych pryc nedal ?? Diky vsem
    Jelikoz mas desku s cipsetem VIA, ktery neumoznuje AGP/PCI lock, mas zrejme smulu. Nove Radeony nemaji moc rady vyssi frekvence AGP (kuprikladu ten muj snese maximalne 67MHz), takze jestli chces taktovat pomoci zvysovani FSB, budes si muset bud poridit jinou zakladni desku s nForce 2 cipsetem, nebo grafarnu od nVidie, ty vetsinou snesou vyssi takty...

EDIT: a jelikoz sam pises, ze grafarnu menit nechces, tak ti zbyva uz jenom ten MB nebo zustat u soucasneho stavu...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Standardní

Skus dat FSB 200, tak ako tu ma vacsina ludi, a pridaj Vcore.
    Malo by to teoreticky ist.
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní

Citace Původně odeslal Janikbanik
    Skus dat FSB 200, tak ako tu ma vacsina ludi, a pridaj Vcore.
    Malo by to teoreticky ist.
    Pravda, to by ten Barton mohl vpohode snest...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní Ha, tak to znam.

Toydolls: No jo Baton neni vypalovacka, s ni by sis rady vedel.
    Ale vazne. Presne s podobnymi problemy jsem pred casem taky zapasil (Barton 2600+ a mb 8KRA2+). Pri zvedani FSB o trochu, tj. na 170, 176, 182 apod. komp nenabihal nebo ano, ale jen do biosu. Pak jsem se docetl, ze by mohla bejt na vine delicka fsb (jeste se neprepnula na vhodny pomer). Tak jsem zvednul FSB rovnou na 200 a jede to v pohode. Takze to taky z zkus. Doporucuji predtim zvednout trochu vcore (ja mam 1,75V, ale mohlo by stacit 1,7 nebo 1,725). Stejne tak nevim jak je to u tveho epoxu, ale pro jistotu doporucuju menit nastaveni poporade, tj. nejdriv zmen vcore, uloz nastaveni a pak teprve men FSB...ne oboji najednou, v tom je nejakej bug.
    Hodne zdaru.

Standardní re:

2 all: Chlapi diky moc - zkusim,snad bude stigro.

Senior Member Avatar uživatele MK2
    Vliv
    294

Standardní Re: Barton 2500+ a OC - da se s tim neco udelat?

Citace Původně odeslal Zilla

Jelikoz mas desku s cipsetem VIA, ktery neumoznuje AGP/PCI lock, mas zrejme smulu. Nove Radeony nemaji moc rady vyssi frekvence AGP (kuprikladu ten muj snese maximalne 67MHz), takze jestli chces taktovat pomoci zvysovani FSB, budes si muset bud poridit jinou zakladni desku s nForce 2 cipsetem, nebo grafarnu od nVidie, ty vetsinou snesou vyssi takty...

EDIT: a jelikoz sam pises, ze grafarnu menit nechces, tak ti zbyva uz jenom ten MB nebo zustat u soucasneho stavu...

No to mas pravdu Ati karty su citlivky, mne isla gf4ti 4200 na 165fsb teda 82mhz agp a bolo to v pohode, dokonca to bolo rychlejsie nastavenie ako na 171fsb, teda v hrach to bolo rychlejsie aj v 3dmarku, pretaktena agp pomahala

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no tak postupne 170 je PCI 34 coz by to melo zvladnout, ale kdyz mas pameti na 400 ( spd ) tak to vyleze na 408 coz pravdepodobne tve pameti v dotycnem nastaveni neumi.

pokud chces rozumne taktovat, tak si po zvednuti napeti na CPU tak na 1.775 ( na kra2+ to tak funguje > zkus si precist http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=46225 ) a pri dalsim vlezu do biosu si nastavit fsb 200 ( ale nezapomen toto nastavit i u pameti, protoze by jinak lezly z nizsi hodnoty a to by take nezvladly ) no a pritom se ti zapne delicka 1/6 a muzes jet znova a zkouset po testech snizit napeti na CPU na co nejnizsi jeste stabilni mez.

ALE k tomu ti BOX chladic bude na HOUBELES...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no tak postupne 170 je PCI 34 coz by to melo zvladnout, ale kdyz mas pameti na 400 ( spd ) tak to vyleze na 408 coz pravdepodobne tve pameti v dotycnem nastaveni neumi.

pokud chces rozumne taktovat, tak si po zvednuti napeti na CPU tak na 1.775 ( na kra2+ to tak funguje > zkus si precist Vse o KRA2+ ) a pri dalsim vlezu do biosu si nastavit fsb 200 ( ale nezapomen toto nastavit i u pameti, protoze by jinak lezly z nizsi hodnoty a to by take nezvladly ) no a pritom se ti zapne delicka 1/6 a muzes jet znova a zkouset po testech snizit napeti na CPU na co nejnizsi jeste stabilni mez.

Moje rec. Tusil jsem, ze se mISHA ozve, tak jsem se nerozepisoval. Ostatne v tech delickach mam trochu hokej a jediny co vim (doufam) je, ze pri fsb 200 se zapne delicka 1/6 a tim padem se vrati vsechno (agp, pci, ram) do normalu

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Connor
    Citace Původně odeslal mISHA

pokud chces rozumne taktovat, tak si po zvednuti napeti na CPU tak na 1.775 ( na kra2+ to tak funguje > zkus si precist Vse o KRA2+ ) a pri dalsim vlezu do biosu si nastavit fsb 200 ( ale nezapomen toto nastavit i u pameti, protoze by jinak lezly z nizsi hodnoty a to by take nezvladly ) no a pritom se ti zapne delicka 1/6 a muzes jet znova a zkouset po testech snizit napeti na CPU na co nejnizsi jeste stabilni mez.

Moje rec. Tusil jsem, ze se mISHA ozve, tak jsem se nerozepisoval. Ostatne v tech delickach mam trochu hokej a jediny co vim (doufam) je, ze pri fsb 200 se zapne delicka 1/6 a tim padem se vrati vsechno (agp, pci, ram) do normalu
    sem vsude jako fantomas

mas naprostou pravdu. jinak k te atine. ja prehledl jaky mas typ. nastavil si v biosu max AGP4x? protoze KT600 + R9600 je cas od casu vybusna kombinace.

Standardní Re: re:

2 all: Chlapi diky moc - zkusim,snad bude stigro.
    ak mas fsb 166(333) a hlasi ti ze pamate idu na 400Mhz znamena to ze doska pouziva nejaky nasobic pre pamate. teda ak zdvihnes fsb na 170 (340) idu ti pamate na 408... cize daj si manualne nastavenie pamati daj ich na najhorsie nastavenia a uvidis ze potom sa ti komp rozbehne aj na 200fsb (so zvysenym Vcore) a potom nastavuj na pamatiach lepsie a lepsie casovania az kym nezistis kde je posledna stabilna hranica

drz sa
    AMD Barton 2500+@230x9.5@1.75V :: TT Volcano 12 2000rpm :: Abit NF7-S :: 2x256 Twinmoss 400MHz@460MHz 2,5-4-4-11@2.9V :: Ati Radeon 9600Pro@520/735 :: 180GB disk space :: DVD-RW LG :: 19\" Phillips CRT shajt@1280x1024x90Hz :: Enermax 350W :: YY Cestus case a bit modded :: cooled by 3x80mm, 2x120mm,1x90mm fans + custom made SACRED grids :: dual red cathodes by Warlord

Standardní re:

2 all:

Diky chlapi, tak se me to povedlo.
    Nastavil jsem 200-delicka to prepla zpet, pameti nastavil taky na 200 a voltaz na CPU jsem zkousel do 1.700 do 1,775.
    Bohuzel se mi nepodarilo to dostat do stabilniho stavu - teda i na BOXu sem mel pri max zatezi 55°C coz uz je na me dost, normalne mam tech 42.

Proste test 3Dmark, CPU stability, Hot CPU vpohode a PC je stabilni,ale jak pustim HRU jakoukoliv (i obyc nenarocnou) tak to proste spadne (ta hra). Totez napr. NFS - unp. - zahraju jedno kolo a leti ven nebo hlaska VPU recover provedl reset atd..

Zkousel jsem tedy snizit AGP na 4x (jeste koukl na Fast Write (v biosu, to bylo a je na disable) , ve Win rychly zapis mam Off.

Vliv
    357

Standardní

no hele tak s radlem to sice souvislost mit muze, ale ja bych nepropadal panice. prvni vec co udelej je kup nejakej poradnej ( ale overenej ) chladic. pokud vyber je dost velikej ( ale z vlastni zkusenosti nedoporucuju whisperrock > nepresvedcil me > radsi falconrockII pokud nechces moc utracet ) a pak teprve zkus taktovat. ten box chladic staci jen tak tak na nektery kousky i v defaultu...

( btw to co pises je krasna ukazka spatneho chlazeni CPU )

Standardní Re: re:

2 all:

Diky chlapi, tak se me to povedlo.
    Nastavil jsem 200-delicka to prepla zpet, pameti nastavil taky na 200 a voltaz na CPU jsem zkousel do 1.700 do 1,775.
    Bohuzel se mi nepodarilo to dostat do stabilniho stavu - teda i na BOXu sem mel pri max zatezi 55°C coz uz je na me dost, normalne mam tech 42.

Proste test 3Dmark, CPU stability, Hot CPU vpohode a PC je stabilni,ale jak pustim HRU jakoukoliv (i obyc nenarocnou) tak to proste spadne (ta hra). Totez napr. NFS - unp. - zahraju jedno kolo a leti ven nebo hlaska VPU recover provedl reset atd..

Zkousel jsem tedy snizit AGP na 4x (jeste koukl na Fast Write (v biosu, to bylo a je na disable) , ve Win rychly zapis mam Off.
    No vida, a pak ze to nejde pretocit.
    V je to trochu OT, ale v ovladacich grafiky si ten VPU recover vypni...to by mohlo pomoc.
    Zkus na testovani stability prime95 a dej vedet kolik ti to topi v nem!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání