Skoda ze nemam po ruke obrazky, ako som navrhoval ja. Ja som pouzil LSP CAD. Bedna 80l, bassreflex na 52Hz priemer 12cm. Ja ten obr pohladam a uvidis - od takych 45 - 60 Hz je tam pekny kopcek + 2dB - rube to 100 dB - s obycajnym bassreflexom. A mozem ta uistit ze pri 80l edni a 12cm bassreflexom z toho natrubku nic moc nefuka - ani pri 200W, navyse je z vnutornen strany zaobleny.

1. Ad problemy s impedanciou - ak pouzijes zosik, ktoremu nevadi, pripadny pokles impedancie pod 8 Ohm a tiez dokaze davat aj do napr. 20 Ohm vykon, ktory nie je velmi rozdielny od vykonu dodavaneho do 8 Ohm, tak je to podla mna zanedbatelne.

2. Ad problem s obmedzenim vykonu max. vychylkou membrany - toto riesim subsonickym 24dB filtrom na 35 Hz a mam vyskusane ze tych 180-200W zvladaju dlhodobo bez ujmy na "zdravi". Tych 250W co udava vyrobca by som radsej neskusal. Mam limiter mastaveny na 200 W a sem tam, ked pustam brutalitky, sa stava ze limiter este nesvieti a basak brutalne natvrdo skresluje - kmitacka o magnet

Ale uznavam ze na domace pouzitie nic moc - ale na mensiu party - cool / za tu cenu !!!

A skus sa popozerat po nete, v poslednom case dost vymyslaju s tymto basakom napr. 2 x SM112 a slimak - nepocul som to ale ze vraj aj priemerna 18palcovka sa moze skryt. Ide tu hlavne o dynamiku - musis uznat ze 12" ma lepsie dynamicke vlastnosti ako 15" or 18".