Citace Původně odeslal Zidy
Hmm ja taky jedu bez Speakeru - jinak co to je za case ?
Zapojování těhle d(s)rátků je fakt sviňárna.Celýho compa dáš dohromady jako fík ,ale během zapojování těhle drátků se člověk někdy notně zapotí.
Bohužel výrobci desek se mnohdy spokojí s tím ,že žádný návod = taky návod a že musí ze zákona přiložit manuál radši tam velapí velké barevné logo a samolepku zadarmo.S popisem konektorů si hlavu nelámou.U výrobců skříní se s manuálem vůbec nesetkáme (a asi je jasný proč) ,ale popisy konektorů jsou někdy tak zavadějící ,že by do toho člověk kopl (pokud vůbec jsou).Nehledě k tomu ,že když tak by aspoň mohly dodržovat standarty ohledně barev drátů (+/-).Co jsem se s tímhle naposledy mořil doma měl jsem aloespoň štěstí ,že v manuálu desky byly konektory celkem skušně popsaný takže se mě to nakonec podařilo zapojit OK ,ale u druhýho compa sem v manuálu ani nenašel ,že má deska něco jako konektory pro speaker/vypínač .... no prostě loterie ,ale naštěstí sem nehořel..
SOLTEKy to mají popsané v manuálech vždy dobře!
Za 2 roky se mi to nestalo ani jednou. Tipoval bych to na špatné uzemění nebo něco z tohoto soudku.