Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: [FC1 - i815] AGPGART

Standardní [FC1 - i815] AGPGART

Ahoj.
    Mohl by mi tu nekdo poradit??

Mam integrovanou grafickou kartu i810. Skompiloval jsem jadro 2.6.2 .. po nabootovani se mi nechtej pustit Xka a pisou hlasku:

GARTInit: Unable to open /dev/agpgart (No such device)
    I810(0): AGP GART support is not available. Make sure your kernel has agpgart support or that the agpgart kernel module is loaded

Něják už nevím co s tím mám dělat. Skompilovanou podporu AGPGART i ty grafiky v linuxu mam. /dev/agpgart existuje....... ale nemuzu se tyhle hlasky zbavit a pustit Xka poradi mi nekdo (Se starym 2.4.22 jádrem to funguje OK)
    HwTips.com

Standardní

ono je takhle na debugging lepsi, kdyz si v tom kernelu povolis AGPGART jako modul a budes sledovat co ti to hlasi pri loadovani... a prilozit napr. dmesg by mozna taky pomohlo a uplne nejlip tu cast make menuconfig kde je ten AGPGART
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Souhlas, lepsi jako modul, jenom se divim ze ti to nenabehlo aspon ve 2D - mga, ati a radeon ovladace se tak chovaji kdyz nemuzou pristupovat k /dev/dri.... (tim padem i k agpgart).

BTW: zkontroluj prava na ty soubory v /dev
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

kdyz uz sme u toho mohl by napsat poradne konfiguraci a distro, ze ano
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    kdyz uz sme u toho mohl by napsat poradne konfiguraci a distro, ze ano
    pripadne konfigurak kernelu (s tim se to dela nejlip tak ze se uploadne na nejakej web (treba na volnyho) a sem na forum se hodi link)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

nj, ale stejne problem bude nekde kolem konfigurace AGPGARTu imho, staci pastnout kus menuconfigu

a ad uploadovani configu - napadlo me, ze by bylo moc hezky, kdyby sem slo davat attachmenty... na YaBB SE to jde (jako vetsina veci po kterych useri volaji bohuzel presun by asi nebyl tak easy)
    Photoblog | Kapela

Standardní

Jedná se o
    Fedora Core 1 .... (jak už bylo napsano v nadpisu FC1)

... zkusim skompilovat jako modul... pošlu log co generuje XFree86. A pošlu .config od kernelu. Ale až zítra. Už jsem doma a ten kompík mam ve škole...
    HwTips.com

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání