Citace Původně odeslal MilaRo
Tak po delším seznámení s výše uvedenou zákl. deskou se mi (snad?) podařilo problém vyřešit.
1. FanEQ neumožňuje měnit otáčky ventilátoru protože mnou použité ventilátory jedou na 2700 ot. - na chladičí CPU a 2200 ot. přídavný ve case. Zkoušel jsem místo ventilátoru na NB zapojit jiný třídrát a po restartu nebylo možno měnit otáčky ani v záločce NB Fan. Dělal jsem i pokusy s jinými ventilátory, které točí více jak 3000 ot. a ty byly FanEQ detekovány a zpřístupnila se volba na změnu otáček.
2. BlacBox funguje, přišel jsem na to opět po delší době. Po zapnutí autodetekce ji program udělá, ale nezobrazí!! žádné výsledky. Nabídne jen možnost dopsat ručně informace, které nezná - logicky jméno uživatele, e-mail, aj. Když se potvrdí funkce poslat, program sestaví zprávu na Abit, jejíž přílohou je soubor s informacemi. Když jsem si jej prohlédl, tak obsahoval všechny informace o software, hardware. Myslím si, že tady Abiťáci dost ujeli, program by měl před odesláním tyto informace zobrazit, vždyť toto hravě zmákne WCPUID. Ale jinak jsou to zcela nepodstatné věci.
Zkus se mrknout zda moje doměnka s těmi otáčkami ventilátorů je správná, kolik ti točí vent. na chladiči CPU??
Takže...
CPU má u mě 3240 ot./min. a kolem 3000 ot./min. podle teploty
NB má 5520 ot./min. a 4400 ot./min. podle teploty
CASE fan má 2000 ot./min. a změny jsem nepozoroval
...regulace teda funguje, ale nic převratnýho to neni (jen u NB je ten rachot znát)...