Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Dvakrat Mplayer

Member
    Vliv
    268

Standardní Dvakrat Mplayer

Zajima me dve veci v mplayeru. Puvodne jse,m pouzival nejakou RC verzi 0.90, pak jsem zkusil 0.92. Setkal jsem se ale se 2 problemama. Po kompilaci se program normalne spustim, ale kdyz dam otevrit, tak okno nikde. Po chvile jsem zjistil, ze okno je, ale ma nastavene nejnizsi polohu(blbe receno, proste, ze vsechny ostatni okna jsou nad nim). Kdyz to zmenim pres menu, tak v poho, ale priste to jde furt. Tohle je enom takova blbost, ale prece.

2. problem. V 0.90 jsem si zmenil font, ktery jsem stahnul, aby se mi dobre zobrazovaly ceske znaky. V novych verzich tato moznost je take, ale mplayer nebere fonty kere su na serveru, ty su totiz s priponou .raw a on chce jenom ttf a este cosi. To uz me celkem sere, protoze bez moznosti zmenit font mi nektere titulku vyrustaji na skoro celou obrazovku(u filmu s malym rozlisenim).
    Dik.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Ted je verze 1.0_pre3 a byt tebou tak ji zkusim, v 0.92 me treba nejely nektere titulky ted to je OK
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Member
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Ted je verze 1.0_pre3 a byt tebou tak ji zkusim, v 0.92 me treba nejely nektere titulky ted to je OK
    Ja pouzival 1.0pre2, to se celkem dalo, ale furt problemy s titulkama, presel jsem na novy 1.0pre3 a muzu konstatovat, ze upgrade nikomu nedoporucuju. Seka se casteji nez pre2. Proto jsem presel na 0.92. Ale velka vyhra to nebyla.

Standardní Re: Dvakrat Mplayer

Citace Původně odeslal hpcpg
    Zajima me dve veci v mplayeru. Puvodne jse,m pouzival nejakou RC verzi 0.90, pak jsem zkusil 0.92. Setkal jsem se ale se 2 problemama. Po kompilaci se program normalne spustim, ale kdyz dam otevrit, tak okno nikde. Po chvile jsem zjistil, ze okno je, ale ma nastavene nejnizsi polohu(blbe receno, proste, ze vsechny ostatni okna jsou nad nim). Kdyz to zmenim pres menu, tak v poho, ale priste to jde furt. Tohle je enom takova blbost, ale prece.

2. problem. V 0.90 jsem si zmenil font, ktery jsem stahnul, aby se mi dobre zobrazovaly ceske znaky. V novych verzich tato moznost je take, ale mplayer nebere fonty kere su na serveru, ty su totiz s priponou .raw a on chce jenom ttf a este cosi. To uz me celkem sere, protoze bez moznosti zmenit font mi nektere titulku vyrustaji na skoro celou obrazovku(u filmu s malym rozlisenim).
    Dik.
    Hmmmm, dlouhou dobu jsem mel 0.91 a ted mam 1.0pre3 a su spokojenej

K tem oknum: co pouzivas za WindowManager? V mplayeru se da nastavit nejakym prepinacem chovani WM, treba pri problemech s fullscreen atd. Taky jsem se v tom trochu drbal (ve zdrojacich - btw skoro stejny kod jako ma xmms/beep), nakonec jsem si to tehdy (kdyz jeste autori ignorovali Metacity) nejak rozchodil. Ted uz se to da obejit prave tim prepinacem, takze vyzkousej, pripadne muzes zkusit jiny WM.

Fonty: hledej v tomhle foru mplayer + freetype, je to tady popsany snad uz milionkrat. Je jasny, ze kdyz si zakompilujes podporu FreeType, tak ti raw fonty chodit nebudou. Na druhou stranu nevidim duvod proc je pouzivat, titulky pres FreeType jsou mnohem lip vyresene uz jenom kvuli vyse popsanemu chovani resizovani fontu (souvisi s primym renderingem do overlaye).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Member
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal Gargamel

Dik.
    Hmmmm, dlouhou dobu jsem mel 0.91 a ted mam 1.0pre3 a su spokojenej

K tem oknum: co pouzivas za WindowManager? V mplayeru se da nastavit nejakym prepinacem chovani WM, treba pri problemech s fullscreen atd. Taky jsem se v tom trochu drbal (ve zdrojacich - btw skoro stejny kod jako ma xmms/beep), nakonec jsem si to tehdy (kdyz jeste autori ignorovali Metacity) nejak rozchodil. Ted uz se to da obejit prave tim prepinacem, takze vyzkousej, pripadne muzes zkusit jiny WM.

Fonty: hledej v tomhle foru mplayer + freetype, je to tady popsany snad uz milionkrat. Je jasny, ze kdyz si zakompilujes podporu FreeType, tak ti raw fonty chodit nebudou. Na druhou stranu nevidim duvod proc je pouzivat, titulky pres FreeType jsou mnohem lip vyresene uz jenom kvuli vyse popsanemu chovani resizovani fontu (souvisi s primym renderingem do overlaye).
    Pouzivam fluxbox a u zadnych jinych verzi se mi tohlencto nestalo. Vyvojova verze fluxboxu ma cosi na zapamatovani pozice oken atd. ale jak se zda tak to zas tak nefakci.

Po chvile jsem zjistil, ze okno je, ale ma nastavene nejnizsi polohu(blbe receno, proste, ze vsechny ostatni okna jsou nad nim).

2. problem. V 0.90 jsem si zmenil font, ktery jsem stahnul, aby se mi dobre zobrazovaly ceske znaky.
    Dik.
    Musim se priznat, ze nepouzivam gmplayer (GUI), protoze ma hodne malo moznosti oproti radce.
    Nastaveni vrstvy okna ma co delat zejmena s window managerem. Nemluve o tom, ze "man mplayer" ti napovi, jak s tim pohnout tam, kam chces.
    Font - uz DLOUHO existuje v mplayeru moznost pouzivat ttf fonty na titulky. Hezke, jde menit velikost, neni problem se znakovymi sadami titulku. POtrebujes v home/tyvole/.mplayer/subfont.ttf ten font, ktery se ma na zobrazeni titulku pouzit. Idealni je Arial. Dal, v konfiguraku mplayeru (/home/uzivatel/.mplayer/config) nastav toto:

subcp=cp1250
    #Tim mplayeru reknes, ze titulky jsou ve windows kodovani
    subfont-text-scale=3
    #Velikost textu titulku se vypocitava automaticky z uhlopricky filmu

Member
    Vliv
    280

Standardní

Mam takovy problem :
    <<nakonfiguroval jsem mediaplejr takto ./configure --enable-tdfxfb --enable-gui --enable-menu --disable-runtime-cpudetection
    dal make a make install.. Jo predtim sem zavedl modul tdfxfb.o do jadra takze tam ceka .
    Vypis vypada takto :
    root@woodstock:/win/Filmy/Klipz/Jimi Handrix# lsmod | more
    Module Size Used by Tainted: P
    tdfx 32448 0 (unused)
    tdfxfb 20468 63
    ...atd...

a ve vypisu mplayer -vo help se me objevil taky tdfxfb coz je ok ale kdyz pustim
    gmplayer -vo tdfxfb -skin nakej treba naskoci okno plejru dam vybrat film pustim a hodito

tdfxfb: 8 bpp output is not supported
    Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

jo a jeste vypis mplayer -vo hlp vypada takto :

Available video output drivers:
    xmga Matrox G200/G4x0/G550 overlay in X11 window
    mga Matrox G200/G4x0/G550 overlay
    tdfxfb 3Dfx Banshee/Voodoo3/Voodoo5
    ..atd..

Nevite nekdo cim to muze bejt ze me to nejde spusitit

Standardní

8bpp? neni to malo? zkus pridat
    Slackware...because it works

Standardní

Mne se zase nechcou titulky zobrazovat pod filmem, ale vzdycky se mi natlaci na obrazovku filmu, neda se nejak nastavit aby se titulky zobrazily pod ten film ?

Member
    Vliv
    280

Standardní

nejde o to ze tam je 8 ale oto ze to hlasi ze to hazi error spojenej s -vo xxxx
    jo amam slackware ale to je asi nepodstatny ;9 PODLE VSEHO SEM TO MAEL VSECHNO DOBRE MODUL tdfxfb pro 3Dfx Banshee/Voodoo3/Voodoo5
    aj vo mam nastaveny na tuto hodnotu a ze to hlasi tu chyby dyz je to "vsechno dobre"

Standardní

no pochopil jsem to tak, ze mas nastavene 8bpp barevnou hloubku, kterou ten modul nepodporuje.(tdfxfb: 8 bpp output is not supported ).
    Co to dela kdyz nastavis napr. 24bpp?
    Slackware...because it works

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    Mne se zase nechcou titulky zobrazovat pod filmem, ale vzdycky se mi natlaci na obrazovku filmu, neda se nejak nastavit aby se titulky zobrazily pod ten film ?
    spoustej mplayer takto:
    mplayer -vop expand=0:-100:0:0 film.neco

Vytvori se 100 pixelu vysoky pruh po cele sirce obrazovky, do ktereho se budou sypat titulky

Member
    Vliv
    280

Standardní

aha a jake nastavim tu hloubku na 24 ? nebo spis kde ?

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    Citace Původně odeslal dekon
    spoustej mplayer takto:
    mplayer -vop expand=0:-100:0:0 film.neco

Vytvori se 100 pixelu vysoky pruh po cele sirce obrazovky, do ktereho se budou sypat titulky
    OK, jeste bych potreboval, kde to nastavim v GUI - cekam ze to bude nekde v /.mplayer/gui.conf, ale nevim kde konkretne v tom souboru to je.

Standardní

tipl bych ze tohle:
    Kód:
    sub_pos = "100"
    http://zebra.fh-weingarten.de/~maxi/.../msg00389.html
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

Tohle tam mam a nepomohlo to.
    P.S. Bylo to tam jeste presdtim, nez jsem polozil dotaz.

Standardní

uz to mam, staci do ~/.mplayer/config napsat
    Kód:
    vop="expand=0&#58;-100&#58;0&#58;0"
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

jeste na nejake ceske strance o linuxu vysel navod (root ani abclinuxu to nebylo) i se skriptem jak spoustet mplayer s autodetekci rozmeru filmu a podle toho prizpusobeni sirky toho pruhu navic... nekdy je totiz 100 px nevhodny rozmer... zkusim to najit

Standardní

Citace Původně odeslal Lipo
    aha a jake nastavim tu hloubku na 24 ? nebo spis kde ?
    zkus fbset, uvidis co ti napise... jinak je to nejakej jeho parametr. Ten framebuffer mas natvrdo v jadre? pokud jo, tak pouzij nejakej parametr jadra (tusimze video=.... ale ted presne nevim), da se tam nastavit i barevna hloubka.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání