Citace Původně odeslal iv93611
Evidentne nectete, co jsem napsal. Pro uplnost zopakuji:
... chteji z principu sve cinnosti VE STEJNY OKAMZIK DELAT NECO SE STEJNYM (otviranym) SOUBOREM...

Proto si NEBUDOU ROZUMET!!! Neresim otazku, zda oba programy jsou antiviry. Klasickym antivirem je AVG, ale Norton je komplexni balik, kde se sleduje (a hlida) v systemu kdejakou kravinu. Pracuje velmi podobne jako klasicky antivir (je vlastne vlozen mezi Windows a software), ale asi dela s otviranym souborem neco trochu jineho, nez je pouze kontrola na viry. Takze i kdyz vypnes u Nortona treba AV kontrolu, ke konfliktum s AVG (nebo jakymkoli obdobnym programem) dochazet bude.

Snad jsem se ted vyjadril srozumitelneji.
Musím oponovat. Nechápu důvod konfliktu mezi rezidentním během antiviru (AVG) a nějakou utilitou páně Nortona (např. defragmentaci nebo NDD nebo wipeinfo nebo cleansweep nebo...). Pokud nepojede jako rezident zároveň AVG a NAV, problém nenastane (alespoň ne z důvodu konfliktu těchto dvou programů). Analogocky by stejný problém nastal při použití NAV a "zbytku" NU najednou, když píšeš, že norton pracuje velmi podobně jako klasický antivir. To by se musel liskat NAV sám ze sebou Celý balík NortonSystemWorks 2004 Pro mám nainstalovaný (kromě NAV) - NIC z něho mi neběží jako rezident a k němu jiný antivirus a ... žádný konflikt jsem nikdy nezaznamenal. Jednotlivé programy NSW2k4 spouštím pouze podle potřeby. Ověřeno na Win98SE i WinXP SP1.

Možná je to nějaká módní vlna - nadávat na AVG - já se k ní ale nemohu připojit. Za těch 8 či kolik roků, co různé verze AVG používám, se mi NIKDY nedostal do PC žádný virus, rezidetntní štít či e-mail scanner AVG jej vždy zachytil. Při velmi příležitostném nainstalování a spuštění NAV tento také našel... *dll knihovnu s češtinou z balíku winrar 2.50 označil jako konkrétní virus a nakonec to byl samozřejmě jen planý poplach. Zaslal jsem jej výzkumníkům do SARC (či jak se to jejich centrum jmenuje) a trvalo asi 5 aktualizací, než si onoho souboru přestal NAV všímat . Pro doplnění - v tu dobu byl AVG kompletně odinstalován...