O tom něco vímPůvodně odeslal Eagle
![]()
On je problém, že až z testů vyleze, co je který konkrétní notebook na AMDčku zač. Centrino je vlastně uzavřená platforma a je prakticky jisté, že si člověk nekoupí šunku. Zato u AMDčka je to tak volné, že všechny notesy, které jsem doteď viděl v testech (s čestnou výjimkou právě Aceru) stály za prd. Ta implementace AMDčka je pokaždé jiná (takže se dva "shodné" procesory v jiných noteboocích zpomalují jinak, a XP2400+, automaticky zpomalená na nějakých 400 MHz je fakt hustá - zvlášť když i s tímhle ty notebooky vydrží většinou tak 2-2,5 hodiny). Rozdíl ceny je dost malý nato, aby si každý rozmyslel, jestli to chce řešit ... Měl jsem tu Acera Ferrari Ed. s AMDčkem a to chodilo opravdu dobře, ale na Centrino to prostě nemá ani omylem.
btw: Centrino je imho první opravdu plně použitelné mobilní řešení - dostatečně výkonné (můj má kolem 9000 3DM01), přitom s velice slušnou výdrží na baterky (office a spol. přes 5 hodin). Výkon v současné době větší potřeba není, v okamžiku, kdy se to dostane na 8 hodin na aku dělání "čehokoliv" (při max. stejné hmotnosti), budu spokojenej. (Transmeta ve VAIOu vydržela taky slušně na baterky, ale výkonostně to bylo dost špatné)