Citace Původně odeslal ace
sisi, mozes prosim strucne vysvetlit IPS, MVA/PVA pojmy?
Nuze, ak vies (aspon trochu) po nemecky, tak vcelku nazorne popisane vysvetlenie je tu: http://www.prad.de/new/lexikon/blickwinkel.html.
Len tak mimochodom, PRAD.de je naozaj skvela stranka, navstevujem ju uz vyse roka a je tam neuveritelne kvantum informacii (hlavne na forach). Velmi zjednodusene povedane, (S-)IPS panely su imho dobry kompromis medzi farbnostou/pozorovacimi uhlami/rychlostou odozvy. MVA/PVA panely su dobre v prvych dvoch kategoriach, ale "pokulhavaju" v tej tretej, TN panely su natom presne opacne...
konkretne ma zaujima ako teda zistit aky panel ma konkretny vyrobok lebo v beznych specs. to nevidim
No, mas pravdu a je to problem... jedine hladat na nete. Teda ak sa k tomu samozrejme neda dopatrat na PRAD.de...
ja som si inak pripadal ako priemerny uzivatel co chce trochu vacsiu obrazovku
ale uskromnim sa aj s 17", cena oproti 19" je priazniva, cakat sa mi do nekonecna nechce, to radsej zoberiem teraz 17" a o 2 roky to niekomu posuniem a zoberiem potom nieco slusne 19"
Ono, je aj par velmi peknych 18" modelov. Bohuzial sa uz (udajne) pomaly prestavaju vyrabat.
inak, ten vyssie spominany 19" ma uvadzanu odozvu 10 ms, co je velmi podozrive
Ako som uz pisal... ja osobne by som tomu neveril. Prinajlepsom je to 12ms pri specialnych farebnych prechodoch, ale maximum bude urcite vyssie (25ms alebo viac).