Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Windtunel nebo vetrak do bocnice...co zvolit?

Standardní Windtunel nebo vetrak do bocnice...co zvolit?

Cemu byste na mem miste dali prednost pri chlazeni PC (Barton 2600 oc, R9700, miditower KME, 2xhdd, 3xmechanika, proste nabito )
    Myslite ze bude ucinejsi windtunel nebo vetrak v bocnici?
    Do bocnice budu rezat stejne, to da rozum, ale otazka je na kterem miste (presne nad cpu pro windtunel, nebo kousek niz pro vetrak aby foukal i trochu na grafiku)??
    Jak to resit? To je dilema. Dozadu pod zdroj se velkej (80x80)vetrak nevejde (blbej profil bedny) a malej (60x60) huci jako blazen. Vetrak dopredu na nasavani taky moc smysl nema (pres tu spoustu kabelu, i kdy kulatych, toho moc neproudi), takze mi z toho vychazi vhodny misto na bocnici anebo nahore (ja vyfuk tepleho vzduchu ven).
    Variant je nekolik a v ostatnich trhreadech jsem se hrabal...ale zajima me co byste volil vy?
    Diky

Standardní

je toho tady spousta okolo ale
    reseni spociva

- windtunel na procak
    - dira s vetrakem nahore
    - zdroj Fortron350 s 12cm vetronem
    - pripadne systemovy chladic TITAN TTC-003 ( na 5V je docela tichy)
    pod grafarnu
    - nebo jeste koupit lepsi bednu
    atd....

nebo vodnik

Standardní

Pokial by si tam mal este nejake vetranie, tak by ti tam ten fan v bocnici urobil s prudeniv vzduchu pekny bordel. Ale ked tam nic nemas, tak by to mohlo byt lepsie ako windtunnel, lebo by to ofukovalo aj dosku a grafiku. Chcelo by to oskusat obidve varianty. Este si pisal, ze sa tam da dat hore jeden fan. Ten by som tam tiez dal, nech vyfukuje teply vzduch.

A co mas vlastne za bednu. Minitower? Miditower?

Standardní

To těžko kdo odhadne - co to je za bednu

Já bych začal wind tunelem - tím nic nezkazíš a upgradnout o větrák můžeš vždycky, ne?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

windtunnel je IMHO nejlepsi, nejjednodussi a nejlevnejsi reseni... ja ho kdysi udelal z "husiho krku" pro vzduchotechniku, vnitrni prumer 10cm, venjsi 12cm > ideal na 80mm fan... a kolik me to stalo? 20Kc za tech 40cm te "trubky", dva PVC vazaci pasky a trochu silikonoveho tmelu na utesneni der. Teplotu me to tenkrat snizilo tusim o 7°C

vystracham nejaky foto.... aaa tady neco je

HP Spectre x360 14-ea0002nc

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    311

Standardní

tak to zase presne tenhle windtunel nepomohl na tualovi ani o stupen, ale nemel sem to utesneny...

ja bych zacal fortronem a pak lepsi bednou

Standardní

A ten wintunel je o dost ucinnejsi, ked ho das do bocnice. Ide o to, ze by nemal byt zahnuty. Dost to potom znizuje jeho icinnost.

Standardní

warlord: clovece, to je dobry

all: bedna je to miditower KME (model 25xx nebo tak neco uz si nepamatuju) a krome vetraku ve zdroji jde do ni dat vetrak dopredu (to na prd, nema to poradne co nasavat a pres kabely se to az k desce nedostane) a potom tam lze pripevnit jeden 60x60 na zadni stenu kousek pod zdroj...jenze problem tech malych vetraku je hlucnost a i tak mi to teplotu nesnizilo o vic na 2 stupne a to mi nestaci.

Zatim vidim jako vhodne reseni tohle:
    1) Takze podle vas se priklanim k variante windtunnelu (dira v bocnici primo naproti cpu) a podle toho jak zabere se uvidi co dal.

2) Jako dalsi ukon me napada vyriznout diru bud na zadni strane (pokud to pude) anebo na horni strane a dat tam vetrak na odvod vzduchu ven.

Vsechny diry budou 8cm velky na vetraky 80x80.
    Myslite ze ma pripadne smysl udelana bocni diry 2? Jednu na windtunel a druhou trochu niz na vhaneni vzduchu na mb a vga?

Btw nakup nove bedny planuju (chieftec bx), ale do te doby se nechci trapit s topicim bartonem (2600+ na 11,5*200) a bohuzel vetraky nelze standardne kam uchytit, takze jediny reseni bude strihani der.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    326

Standardní

mnohem ucinnejsi je windtuner primej do bocnice, nekde tady byl thread o relativni neucinnosti "zahnuteho" windtunelu.

2connor: ja jsem to tak s tema 2 derama mel. byly to 2x92mm diry nad sebou v bocnici - horni sla primo na cpu - windtunnel a ve spodni byl jen verton foukajici studeny vzduch na grafiku. WT se osvedcil, ten spodni vetrak moc ne. spis bych se misto na nej soustredil na odvod tepla, a to bud vzadu pod zdrojem nebo nahoru (neco jako 2x120 do horni desky case )
    btw, v bigtoweru eurocase jsem mel pod zdrojem taky 2x60mm a docela to pomohlo
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Citace Původně odeslal Connor
    warlord: clovece, to je dobry

all: bedna je to miditower KME (model 25xx nebo tak neco uz si nepamatuju) a krome vetraku ve zdroji jde do ni dat vetrak dopredu (to na prd, nema to poradne co nasavat a pres kabely se to az k desce nedostane) a potom tam lze pripevnit jeden 60x60 na zadni stenu kousek pod zdroj...jenze problem tech malych vetraku je hlucnost a i tak mi to teplotu nesnizilo o vic na 2 stupne a to mi nestaci.

Zatim vidim jako vhodne reseni tohle:
    1) Takze podle vas se priklanim k variante windtunnelu (dira v bocnici primo naproti cpu) a podle toho jak zabere se uvidi co dal.

2) Jako dalsi ukon me napada vyriznout diru bud na zadni strane (pokud to pude) anebo na horni strane a dat tam vetrak na odvod vzduchu ven.

Vsechny diry budou 8cm velky na vetraky 80x80.
    Myslite ze ma pripadne smysl udelana bocni diry 2? Jednu na windtunel a druhou trochu niz na vhaneni vzduchu na mb a vga?

Btw nakup nove bedny planuju (chieftec bx), ale do te doby se nechci trapit s topicim bartonem (2600+ na 11,5*200) a bohuzel vetraky nelze standardne kam uchytit, takze jediny reseni bude strihani der.

hlavne nezapomen, ze je nutne víc vzduchu vysávat nez nasávat...
    R9700 muzes elegantne vyresit treba Whisperrockem 4 , silencerem od Arcticu atd.

Standardní

Asi by Ti dost pomohl pořádnej zdroj s nasávacím větrákem u cpu ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Trochu trapna otazka:
    Jak velkou diru delat do bocnice na windtunel? V pripade, ze windtunel neklapne, tak tam misto nej chci dat vetrak 80x80, takze dira by mela bejt taky 8cm, ze?
    Vetsi ventilator (9 nebo 12 cm) rozhodne nemam v planu, protoze zadnej takhle velkej neni bez redukce napeti tichej a vyber mezi nima je horsi.

Standardní

Ja mam taky KME-2559 a ta dira vzadu je na 8cm vetrak! Mam tam vysavaci vetrak na 5V, toci 800 ot/min a stahuje teplotu ve skrini a na disku o 5 stupnu dolu.
    Pravda je, ze dopredu by byl nejlepsi, ale ta dira je zrovna zacpana kablikama z front panelu.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Standardní

Citace Původně odeslal Vitekv
    Ja mam taky KME-2559 a ta dira vzadu je na 8cm vetrak! Mam tam vysavaci vetrak na 5V, toci 800 ot/min a stahuje teplotu ve skrini a na disku o 5 stupnu dolu.
    Pravda je, ze dopredu by byl nejlepsi, ale ta dira je zrovna zacpana kablikama z front panelu.
    Tak to mam asi trochu jinej model (je vic jak 2 roky starej). Me se tam vejde 6cm vetrak. Vepredu mam taky panel na porty, takze tam je vetrak k nicemu.

Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

kdepak, vetrak vzadu ma vetsi ucinnost nez vetrak vpredu

Standardní

Tak takhle jsem to měl já a naprostá spokojenost. Měl jsem windtunnel průměr 8cm a pod tím větrák 9,2. Bylo to tak o hodně účinější než když tam nebyl windtunnel ale jen větráky.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    kdepak, vetrak vzadu ma vetsi ucinnost nez vetrak vpredu
    Mas pravdu, prave jsem si to vecer vyzkousel. Vyhodil jsem ze predu panel a dal tam nasavaci vetrak. Sice klesla teplota disku, ale na CPU a desce zadna zmena. Kdyz jsem dal vetrak na vysavani dozadu, tak pokles o 5 stupnu.
    Proste to teplo chce ven a studeny vzduch uz se do skrine nejak dostane.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Standardní

Citace Původně odeslal brazilterrorist
    Tak takhle jsem to měl já a naprostá spokojenost. Měl jsem windtunnel průměr 8cm a pod tím větrák 9,2. Bylo to tak o hodně účinější než když tam nebyl windtunnel ale jen větráky.
    Hmm, tak to je dilema. Dira na windtunel je jasna. Jestli udelam jeste druhou pod ni, aby ofukovala grafiku a chipset, to jeste nevim. Ale budu se muset pokusit nejak vyriznout zadni cast bedny aby mi tam sel 8cm vetrak na vyfuk tepleho vzduchu ven.

Standardní Windtunel hotov !!!

Takze windtunel mam hotovej!
    To rezani bylo nakonec mnohem jednodussi nez se na prvni pohled (a precteni ostatnich prispevku) zdalo. Slo to lupenkovou pilkou a pomerne hladce.
    Ucinnost windtunelu je az prekvapujici.
    DOPORUCUJU VSEM KTERI MAJI SPATNE VETRANY CASE !!

Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní Re: Windtunel hotov !!!

Takze windtunel mam hotovej!
    To rezani bylo nakonec mnohem jednodussi nez se na prvni pohled (a precteni ostatnich prispevku) zdalo. Slo to lupenkovou pilkou a pomerne hladce.
    Ucinnost windtunelu je az prekvapujici.
    DOPORUCUJU VSEM KTERI MAJI SPATNE VETRANY CASE !!
    taky sem na to koukal, kdyz sem si ho onehda udelal...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání