Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Konečně funkční nastavení spojení 2 sub-sítí(LAN-WiFi)WinXP

Standardní Konečně funkční nastavení spojení 2 sub-sítí(LAN-WiFi)WinXP

Tak se mi konenčně podařilo přemostit 2 síť. rozhraní v mém počítači po WinXP.
    Mám WiFi a LAN síťovku. V "síťových připojeních" jsem je vybral a dal přemostit. Vytvořil se most. U AP, na který jsem připojen, je IP 192.168.0.1 a MASKA 255.255.0.0. U mostu je IP 192.168.0.2 a maska 255.255.255.0. U dalšího počítače v místní síti je nastaveno: IP 192.168.0.3 a MASKA 255.255.255.0. Potom se musí spustit netsh. V něm napsat bridge. A pak u obou adaptérů(možno vypsat show adapter) nastavit forcecompatmode na enable.
    Pak mi vše fungovalo...

Standardní

lol tak to s tam mel asi naky trochu problemy pac mostit se da i jednodusejc ale nevim presne jak s wifi ale normalne staci mit 2 sitarny a proste nastavit most a tim ty dve site np spojit ale ...

Tenhle elektronickej srot je fakt vybiravej...
    TheGood man has few enemeis, but TheMerciless has none.
    Extremely fits for TheAliens...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

mno.. mel jsem velky problemy problemy rozchodit doma na dvou pocitacich(zapojenych za sebou) i-net pres wifi, lan pres wifi a lan. zjistil jsem ze woknama to nevyresim a linux neumim. objevil jsem kerio a jeho winroute firewall. tim ted resim vsechno. a naprosto skvele. tot takove male doporuceni.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    mno.. mel jsem velky problemy problemy rozchodit doma na dvou pocitacich(zapojenych za sebou) i-net pres wifi, lan pres wifi a lan. zjistil jsem ze woknama to nevyresim a linux neumim. objevil jsem kerio a jeho winroute firewall. tim ted resim vsechno. a naprosto skvele. tot takove male doporuceni.
    jj, winroute je super. v jinym threadu jsi psal, ze winroute vyzaduje min. 300mhz procak. myslis, ze by to slo rozbehat i na P1 166?
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    Citace Původně odeslal Jey
    jj, winroute je super. v jinym threadu jsi psal, ze winroute vyzaduje min. 300mhz procak. myslis, ze by to slo rozbehat i na P1 166?
    jit by melo. otazka je jakou rychlosti. jakou rychlosti bude stihat softwarove podrobovat prichozi a odchozi pakety nastavenym komunikam pravidlum a dalsim vecem(ty bych vypnul). mam s nim zkusenosti na nejpomalejsim stroji doma a to je d800,128ram. zalezi taky na operacnim systemu. paklize po jeho spustenou jeste zbudou nejake volne systemove prostredky, tak by to jit mohlo. ale rikam.. fakt nevim a nic nezarucuju. nejlepsi by asi bylo ho vyzkouset.. za instalaci a odinstalaci nic nedas, pocitac to nijak neza*ere. ale asi bych ti spis doporucil sehnat nekoho kdo umi linux a nechat ho ti to poresit linuxem.

tohle pisou oficialne:
    Citace Původně odeslal http://www.kerio.cz/kwf_requirements.html
    Windows
    CPU 300 MHz
    128 MB RAM
    15 MB HDD pro instalaci
    volná paměť pro logování a pro cache
    minimálně 2 síťová rozhraní (včetně vytáčené linky)

Windows NT*/2000/XP/2003

Doporučené OS:
    Windows 2000, XP, 2003

*Operační systémy Windows NT4 nebudou od verze KWF6 podporovány.
    kdybys zkousel, tak dej vedet.. dal bych ti jeste navod jak vypnout filtrovani paketu v lokalni siti.. to je mezi tvym serverem a tvym pocitacem.. oni to sice nedoporucuji.. ale urychli to kopirovani mezi temito dvema stroji, resp. v cele domaci lokalni siti, atd.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání