Koupil jsem výše jmenovanou desku, dnes ji zapojil a po prvnim startu najela v pohode. Nechal jsem ji najet, ale jen do biosu, abych zkontroloval teplotu CPU a nastavil nejake hodnoty. V biosu jsem mel defaultne nastavenou hodnotu FSB 133MHz. Zdalo se mi to trosku divne, protoze mam Bartona 2500+ a FSB by tedy melo byt 166MHz...![]()
Presto jsem hodnotu FSB nemenil, jen jsem zmenil datum, zakazal integr. zvukovku na desce, nastavil dobu stisku tlacitka na vypnuti na 4sec a pod... takove kravinky. Uvedomil jsem si totiz, ze jeste musim prehodit jumper na HDD, ktery byl nastaveny na SLAVE. Ulozil jsem zmeny do biosu a snazim se vypnout PC pomoci tlacitka. Po 4sec se sice vypnul, ale hned zase nastartoval, ani jsem to tlacitko nestihl pustit. Takhle mi to udelal jeste jednou, tak jsem ho vypl sitovym vypinacem primo na zdroji. Prehodil jsem jumper, zapl pocitac, vsechno se rozjelo jako predtim, ale nerozsvitil se monitor. Cucim na desku a na diagnostickem displeji na desce sviti hodnota FF, ale nemeni se, deska vubec nejede dal. Tentokrat ale sel vypnout klasicky - po ctyrech sekundach tlacitkem... Zkousel jsem ho zapnout znova a zase to same. Vytahl jsem vsechno ven, nechal jen pamet, CPU a grafiku a zase nic. Zase svitilo jen to FF a deska si ani neskrtla najet dal. Procesor i pameti jsem zkousel na jine desce a jely v poho. Bohuzel jsem nemel jiny procesor na vyzkouseni v te moji desce, ale predpokladam, ze kdyz je procesor a pameti dobre a deska je zaseknuta na prvni fazi sveho startu, asi je v pytli co?![]()
Uz jsem ji zase vytahnul a pripravil zpatky do krabice na reklamaci, ale presto, kdyby nekdo vedel, v cem muze byt chyba, v cem delam chybu ja nebo cokoliv, napiste, veskere napady vitam, protoze posilat ji zpatky a mesic cekat na jinou se mi fakt nechce.![]()
Jeste pro upresneni, pouzil jsem nasledujici komponenty:
MB: EP-8RDA3+ (koupena v shop.pctuning.cz), CPU Barton2500+, 2x Kingston DDR400, Radeon 9000Pro, Zdroj ATX300W (napeti z jedne vetve 12V jsem pouzil pro spinani rele, ktere spina 230V pro cerpadlo Eheim 1046), vodni chlazeni doma udelane.
Diky moc za rady a napady....